Pavlović protiv Rusije (©Starsport)
Pavlović protiv Rusije (©Starsport)

Od Osla bez pobede vredne pažnje

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.03.24. | 10:04

Srbija godinu i po dana u slobodnom padu

Plasirala se reprezentacija Srbije na Evropsko prvenstvo posle 24 godine i samim tim taj rezultat jeste uspeh. Da je mala stvar, valjda bi uspeo neko i pre toga. Ali, činjenica je da u jednoj jako slaboj grupi Orlovi nisu igrali dobar fudbal, da im je čak u jednom momentu utakmice protiv Crne Gore u Beogradu moglo da izmakne drugo mesto na tabeli i direktan plasman.

Srbija ne igra dobar fudbal. Videlo se u Kataru, videlo se tokom kvalifikacija za EP, a videlo se i sinoć u Moskvi. Ni u tih prvih 20 minuta, kada je na terenu bilo 11 na 11, nije bog zna šta prikazala. Stvorila je jednu dobru priliku iz kontranapada, koja je završena Živkovićevim udarcem sa 16 metara pored stative.

Izabrane vesti

Kada se premota film unazad dođe se do jasne slike da je poslednju pobedu vrednu pažnje i poslednju igru za sve ovacije reprezentacija Srbije ostvarila u septembru 2022. godine u Oslu, kada je pobedila Norvešku sa 2:0 u direktnom okršaju za prvo mesto u Ligi nacija. Bio je to predkatarski period kada su Orlovi još izgledali moćno, impresivno, kada je nacija istinski verovala da mogu nešto veliko da naprave i na Mundijalu.

Od tog Osla krenuo je slobodan pad. Najpre u Kataru, gde nije dobijena nijedna utakmica (Brazil 0:2, Kamerun 3:3, Švajcarska 2:3), nastavljeno jako bledim igrama u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, na koje je Srbija otišla zahvaljujući pobedama nad Crnom Gorom (2:0, 3:1) i Litvanijom (2:0, 3:1), a sa dva poraza od Mađarske (1:2, 1:2) i sa dva srećna remija sa Bugarskom (1:1, 2:2).

U međuvremenu doživljen je poraz od Belgije u prijateljskoj utakmici (0:1), a onda i sinoć istinski debakl, sa igračem manje doduše, protiv Rusije u Moskvi (0:4).

Ne igra Srbija dobar fudbal, ni sa trojicom u poslednjoj liniji, ni sa četvoricom. U drugom poluvremenu meča u Moskvi gotovo da nije uspela da pređe centar. Sve to ne budi neku veliku nadu pred Evropsko prvenstvo, koje je tu iza ćoška, za manje od tri meseca.

Igraće Orlovi u ponedeljak u gostima sa Kiprom, a onda tokom priprema za EP sa Austrijom i Švedskom. Ponovo u gostima. Srpska publika neće imati priliku da uživo isprati svoju reprezentaciju na šampionat.


tagovi

Dragan Stojković Piksifudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara