Oman držao favorita u šaci, ali je Saudijska Arabija zablistala u finišu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.01.24. | 21:22

Mančinijev sastav nije blistao, ali je pokazao karakter, pa će mu ova pobeda doneti dodatno samopouzdanje i biti od velike pomoći na putu ka završnici i željenoj borbi za najvažniji trofej u azijskom fudbalu - 2:1

Oman je pokazao zbog čega uoči početka prve utakmice na Kupu Azije nije bio proglašen za potpunog autsajdera u okršaju sa Saudijskom Arabijom, ali nije imao snage, ni sreće, da osvoji makar bod u okršaju sa selekcijom Roberta Mančinija - 1:2 (1:0).

Selekcija Branka Ivankovića je vodila od 14. minuta gol Al Jahjeija sa bele tačke, a onda se više nego uspešno branila sve do 78. minuta, kada je Arabija konačno vezala pravu akciju i zahvaljujući fantastničnom prodoru i realizaciju Gareba Abdulrahmana došla do izjednačujućeg gola.

Izabrane vesti

Taj trenutak je psihološki potpuno promenio utakmicu. Saudijska Arabija je došla do neophodne doze samopouzdanja i čekala priliku da stigne do potpunog preokreta. Da nije bilo kronera u šestom minutu nadoknade, možda bi bedem ispred gola Omana i izdržao do kraja, ali nije uspeo.

Gareb je izveo korner sa levog boka, loptu je skrenuo jedan igrač u srce kaznenog prostora, a tamo je na pravom mestu bio Ali Al Bulaji, pa sasa za Ibrahima Al Mukainija nije bilo. Na kraju, Oman je platio ceh činjenice da je rano poveo, potom se grčevito branio sve do same završnice, ali nije imao dovoljno snage da izbegne kapitulaciju u poslednjim trenucima ovog meča.

Mančinijev sastav nije blistao, ali je pokazao karakter, pa će mu ova pobeda doneti dodatno samopouzdanje i biti od velike pomoći na putu ka završnici i željenoj borbi za najvažniji trofej u azijskom fudbalu.

KUP AZIJE, GRUPA F, 1. KOLO:

Tajland - Kirgistan 2:0 (1:0)

/Džajded 26, 48/

Saudijska Arabija - Oman 2:1 (0:1)

/Gareb 78, Al Bulaji 90+6 - Al Jahjei 14/



tagovi

Saudijska Arabija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara