Barselona je pobedila Fluminense za hvaljujući pravilu gola u gostima (©AFP)
Barselona je pobedila Fluminense za hvaljujući pravilu gola u gostima (©AFP)

Opijena Barselona u Gvajakilu dočekuje rivala od kojeg često gubi

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.08.21. | 23:10

Vicešampion Ekvadora posle overe plasmana u polufinale Kopa Libertadores igra protiv LDU Kita, tima koji nije pobedio u 90 minuta na poslednjih 12 okršaja

Nije smela dugo da traje proslava u Gvajakilu posle velikog uspeha u Kopa Libertadoresu. Fudbaleri Barselone ne smeju da budu previše opijeni posle eliminisanja Fluminensea, jer ih već u noći između ponedeljka i utorka očekuje novi važan meč. U 5. kolu ekvadorske Klausure u goste im od 02.00 časova po srednjeevropskom vremenu dolazi LDU Kito.

Navijači u Ekvadoru sigurno danima već razmišljaju o dvomeču sa Flamengom u polufinalu elitnog takmičenja, ali Barselonini igrači moraju da se vrate u realnost. Do gostovanja u Rio de Žaneiru ostalo je više od mesec dana, sada fokus mora da im bude samo na prvenstvu.

Izabrane vesti

02.00: (1,75) Barselona Gvajakil (3,45) LDU Kito (4,60)

Noćašnji rival je veoma neugodan, 11-struki prvak Ekvadora LDU Kito, koji je osvojio Kopa Libertadores 2008. godine i tako postao jedini klub u svojoj zemlji sa tim trofejem. Barselona je dva puta gubila u finalima, 1990. i 1998. godine.

Sada je LDU daleko od tog nivoa. Aperturu je završio na slaboj šestoj poziciji, dok je u Klausuri zabeležio samo jednu pobedu iz četiri meča. Posle premijernog poraza od Devetog Oktobra (4:1) savladao je Olmedo (4:0), a zatim je remizirao sa Universitad Katolikom (2:2) i Deportivo Kuenkom (3:3). Dakle na svakom njihovom dosadašnjem meču gledali smo efikasan fudbal.

To ne može nužno da se kaže i za aktuelnog vicešampiona Barselonu. Tim iz Gvajakila je pobedio na prva tri meča, a zatim izgubio u prošlom kolu od Orensea (1:0), kada se čuvao za duel sa Fluminenseom. Ove tri pobede ostvario je rutinski, 2:0 nad Mantom, pa po 2:1 nad Teknikom i Kvajakil Sitijem. Ako noćas slavi, vratiće se na drugu poziciju na tabeli.

Protiv LDU Kita Barselona ima jako lošu statistiku u poslednjih nekoliko godina. Samo jednom je slavila u poslednjih 12 mečeva, onda kada je bilo najvažnije, u finalu plej-ofa prošle godine posle penala. Posle 90 minuta je u decembru prošle godine bilo 0:0.

Pored tog meča Barselona je šest puta u pomenutom periodu izvukla nerešen rezultat, dok je pet puta gubila. Najčešće je dolazila igra UG2-3, ukupno sedam puta.

Barselona u 90 minuta nije savladala LDU od oktobra 2017. godine. Tada je u Gvajakilu slavila sa 2:0. Posle toga je još šest puta neuspešno ugostila tim iz prestonice Ekvadora.

EKVADOR 1 (KLAUSURA) – 5. KOLO

Subota

Makara – Mušuk Runa 1:1 (1:1)

Olmedo – Tekniko 0:0

Nedelja

Universitad Katolika – Gvajakil Siti 1:1 (1:0)

Deveti Oktobar – Emelek 2:2 (1:0)

Orense – Deportivo Kuenka 1:1 (0:0)

Aukas – Manta 3:0 (1:0)

Ponedeljak

Delfin – Independijente del Valje 0:0

Utorak

02.00: (1,75) Barselona Gvajakil (3,45) LDU Kito (4,60)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Ekvador 1Barselona GvajakilLDU Kito

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara