(©Starsport)
(©Starsport)

Đorđević: Vraća nam se za trud; Lalatović: Nemamo zamenu za Štulića

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.02.23. | 16:26

Treneri Radnika i Radničkog analizirali komšijski derbi bez golova na Čairu

Još jednom se Radnik pokazao kao nezgodan gost u Nišu, na ukupno devet prvenstvenih mečeva na Čairu, ovo im je bio peti na kome nisu poraženi, četvrti od poslednjih šest.

Odoleli su Surduličani (0:0), osvojili tek drugi bod u gostima ove sezone u Mozzart Bet Superligi, ali, iako je uzorak još mali, pokazali koliko je trener Slavoljub Đorđević posložio ekipu, dao joj čvrstinu i neće Radnik, mada i dalje fenjeraš na tabeli, nikome biti lak zalogaj u nastavku prvenstva.

Izabrane vesti

U tri prolećna kola, primio je samo jedan gol, i to posle prekida u Lazarevcu na premijeri.

Uvek volim da dođem u Niš. Ovde sam igrao, imam dosta prijatelja, nosim najlepše uspomene odavde, a i sada ću o još jednom sjajnom gostoprimstvu Radničkog. Što se utakmice tiče, rekao sam u najavi da je Radnički trenutno kvalitetnija ekipa od nas. Bore se za plej-of, u prva dva kola osvojili su četiri boda... Mi smo u prvom poluvremenu bili ravnopravni, visio je gol i kod njih i kod nas, u nastavku smo se dogovorili da namerno prepustimo Radničkom da nas napadne, kako bismo imali više prostora za kontre i polukontre. Radnički je to dobro zatvorio, stvarao šanse i mislim da nas je danas pogledao Bog da uzmemo taj veliki bod. Znate i samo koliko su momci bodova osvojili jesenas, nekad ih nezasluženo gubili, sada nam se malo i vraća za uloženi trud i rad. Radničkom od sveg srca želim da uđe u plej-of“, istakao je Đorđević na pres konferenciji nakon utakmice.

Na drugoj strani, Radnički nije odigrao u skladu sa očekivanjima, pokvario je utisak nakon dva dobra rezultata na startu, ali ima za čime da žali, jer samo je Petar Mićin promašio četiri velike šanse na ovoj utakmici.

Ja ne mogu da budem zadovoljan bodom, mislim da smo bili bliži pobedi, posebno zbog igre u drugom poluvremenu. Prvo je bilo ravnopravno, da smo pobedili sa golom razlike mislim da bi to bio najrealniji ishod. Oni su se povukli u nastavku, znali smo koliko su opasni iz tranzicije, kolio dobro stoje u bloku iza lopte. Mi smo sve to iskontrolisali, stajali na njihovoj polovini, ali da čovek ne poveruje šta smo sve promašili. Gađali smo gore neke ćoškove, umesto da šutiramo po zemlji, njihov golman je bio odličan. Od kad je došao moj kolega Đorđević, Radnik igra mnogo čvršće, osvaja bodove. Ja im želim da u nastavku sezone osvajaju, ne po jedan, nego po tri. Ja sam rekao mojim igračima ’glavu gore’, nemam šta da im zamerim za drugo poluvreme. Zamerio sam im za prvo što nismo dobijali duele, što je Radnik bio agresivniji, što smo dobili batine. U drugom smo bili agresivniji, više smo se kretali, napadali smo prostor, ivršio sam i neke izmene koje su donele boljitak, ali lopta nije htela u gol i to je tako“, analizirao je viđeno Nenad Lalatović.

Ponavljamo, ne treba žuriti sa zaključcima, ali jedan od osnovnih nakon ova tri kola je taj da Radnički kadrovski nije spremno dočekao prodaju Nikole Štulića. Danas se to ekipi obilo o glavu u tom smislu da je 70 minuta igrala bez klasičnog napadača, a ispostavilo se i bez rešenja za otključavanje brave gostiju:

Imamo problem u završnici, odlaskom Štulića, dva dana pred početak prvenstva, ja sam malo u hendikepu sa špicem. Em je bio bonus, em prvi strelac tima. Škrbić, videli ste i sami, to je majstor fudbala, ali nije prošao pripreme. Bila je to glupost, sami smo sebi pucali u nogu, da ih je prošao, sada bi već počinjao utakmice. Petrov je imao temperaturu, morao sam da počnem prvo poluvreme bez špica. Mogao sam možda da stavim malog Matiju Petrovića kao bonusa, ali sam se opredelio za Pavlovića, koji je dobio ozbiljan udarac u zglob, ostao u svlačionici na poluvremenu i čeka ga određena pauza sigurno“, zaključio je Lalatović.

Oba tima u narednom kolu gostuju, Radnički već u četvrtak u Kruševcu, a Radnik dan kasnije Vojvodini.



tagovi

Mozzart Bet SuperligaNenad LalatovićSlavoljub ĐorđevićRadnik SurdulicaRadnički Niš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara