Luis Suarez (© Reuters)
Luis Suarez (© Reuters)

Osmina finala bez deset titula prvaka sveta

Vreme čitanja: 1min | pet. 02.12.22. | 18:46

Samo je podebljan utisak da Mundijal u Kataru obiluje iznenađenjima

Svaka čast malima, ali kad nema velikih utisak je da je Mundijal siromašan. Mišljenja će biti podeljenja i niko ne spori učinak papirnatih autsajdera, međutim, čini se da je osmina finala Prvenstva sveta u Kataru ostala uskraćena za pravi spektakl.

I to se može konstatovati već sad, pre poslednje dve utakmice grupne faze, pošto dueli Kamerun – Brazil i Srbija – Švajcarska ne menjaju činjenicu da će na prvoj stepenici nokaut faze izostati veliki derbi. Iz prostog razloga što velikih nema.

Izabrane vesti

Italija nije ni došla u Dohu, jer ju je u polufinalu baraža za plasman na završni turni izbacila Severna Makedonija. Nemačka je ispala u grupnoj fazi u konkurenciji Španije, Kostarike i Japana, a Urugvaj nije prošao dalje iako je imao prohodnost sve do završnih minuta susreta poslednjeg kola, da bi na kraju napredovali Portugal i Južna Koreja.

Sve to znači da u osmini finala nećemo videti reprezentacije koje su zbirno osvojile deset titula prvaka planete. Nemci imaju četiri trofeja (1954, 1974, 1990, 2014), Italijani takođe (1934, 1938, 1982, 2006), a Urugvajci dva pehara (1930, 1950). Dakle, od 21 prvenstva sveta nedostaje praktično polovina osvajača.

Preostali su Brazil (pet titula), Argentina, Francuska (po dve), Engleska i Španija (po jedna).


tagovi

Katar2022MundijalSvetsko prvenstvo 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara