Enco Perez slavi sa navijačima Rivera (©Reuters)
Enco Perez slavi sa navijačima Rivera (©Reuters)

Ovacije za Milionere u Kordobi: River Plejt zaboravio kako je kad se izgubi

Vreme čitanja: 4min | ned. 14.05.23. | 23:03

Kordoba dočekuje lidera argentinskog prvenstva koji je u prošloj rundi savladao Boku Juniors u Superklasiku

Lider argentinskog šampionata River Plejt ima niz od deset kola bez poraza i noćas (02.30) na travnatu podlogu stadiona Mario Alberto Kempes u Kordobi izlazi sa namerom da poveća prednost na čelu tabele u odnosu na drugoplasirani San Lorenco. Sa druge strane, Taljeres će kao domaćin pokušati da smanji zaostatak u odnosu na mesta sa vrha tabele, pošto je trenutno četvrtoplasirani, čime bi se uključio u borbu za pehar.

Uz odličan prijem, River je prethodne noći stigao u Kordobu, gde će odigrati duel 16. kola argentinske Profesionalne lige. Veliki broj navijača sa zastavama čekala je tim Martina Demikelisa ispred njihovog hotela, a dok je autobus prolazio do odredišta ispaljivan je i vatromet, stvarajući tako pravu karnevalsku atmosferu. Kada su stigli do smeštaja, igrači su izašli da pozdrave navijače i dugo su proveli pored ograde primajući pozdrave i ohrabrenja, potpisivali majice i fotografisali se prisutnima. Nesumnjivo, još jedan trenutak zajedništva za jačanje duha ekipe sa Monumentala.

Izabrane vesti

Uz jačanje duha posle pobede u Superklasiku protiv Boke Juniors, River je nastavio da na ostatak elitnog karavana gleda sa vrha tabele. Bez obaveza u Kopa Libertadoresa u predstojećoj nedelji, Martin Demikielis će imati svoje najbolje igrače na raspolaganju. Ideja stratega je da zadrži startere, a Paulo Dijaz, koji se oporavio od naprezanja mišića, startovaće ponovo umesto Emanuela Mamane. U odnosu na ostatak Riverove formacije koja dolazi iz pobede nad Bokom, Demikelis nema na umu bilo kakve promene i stoga bi na teren izašli isti igrači. Ipak neki igrači poput Paula Dijaza, Davida Martineza i Bruno Zukulinija ovog puta neće biti u opticaju jer su u procesu oporavka od povreda. Pored toga, Elijas Gomez, Ezekijel Senturion i Agustin Palavesino su suspendovani za ovaj meč zbog tuče nastale u poslednjim trenucima Superklasika.

02.30: (3,25) Taljeres (3,35) River Plejt (2,25)

Vezista i povratnik u redove Milionera, Matijas Kraneviter doputovao je sa svojim saigračima u Kordobu pošto je odigrao 45 minuta u Riverovom rezervnom timu protiv Taljeresa, kako bi bio na raspolaganju na klupi za zamenu usled nedostatka igrača, što zbog suspenzija, što zbog povreda. Posle dužeg oporavka od povrede, Kraneviter bi konačno mogao da upiše prve zvanične minute u ovogodišnjem izdanju prvenstva Argentine.

River Plejt trenutno vodi na tabeli sa 37 osvojenih bodova u proteklih 15. kola. Tim sa Monumentala postigao je 26 golova i primio samo šest. U poslednjih osam utakmica u gostima u ovom takmičenje, River Plejt je pobedio šest puta, pored jednog remija i poraza.

Sa druge strane, Taljeres takođe prolazi kroz izvanredan trenutak u prvenstvu i pokušaće da odigra ravnopravnu utakmicu protiv Rivera. Upravo je pobedio Rasing sa 4:2 na El Silindru u prethodnom kolu, podigla samopouzdanje ekipi Havijera Gondolfija. Taljeres trenutno zauzima četvrto mesto na tabeli sa 27 osvojenih bodova u 15 odigranih kola. Tim je postigao ukupno 27 golova i primio 14. U poslednjih osam utakmica kod kuće, u nacionalnom prvenstvu, pobedio je četiri, remizirao jednom i izgubio tri puta. Pored toga, u svojim redovima ima trenutno najboljeg strelac šampionata Mičela Santos sa 10 postignutih golova. Osim ako ne bude bilo kakvih problema, u principu Havijer Gandolfi planira da na teren postavi isti sastav koji je u ponedeljak pobedio tim Fernanda Gaga na gostovanju.

U poslednja tri direktna sučeljavanja između ovih timova, Taljeres je pobedio dva puta i pretrpeo jedan poraz. U poslednjem okršaju, koji se odigrao u septembru 2022, Taljeres je pobedio sa minimalnim rezultatom, igrajući u gostima. Čak, iako Taljeres igra kod kuće i ima dobre rezultate, smatra se blagim autsajderom, ako ništa zbog samog imena protivnika koji će izaći na teren stadiona Alberto Mario Kempes. River Plejt ne zna kako je izgubiti u argentinskom prvenstvu već deset kola i dolazi iz ohrabrujuće pobede u velikom derbiju nacionalnog fudbala.

ARGENTINA 1 - 16. KOLO

Subota

Urakan - Godoj Kruz 0:0

Atletiko Tukuman - Argentinos Juniors 1:2 (1:1)

/Menendez 43pen - Makalister 14, Avalos 47/

Independijente - Tigre 2:1 (1:1)

/Valjeho 5, Kauteručio 90 - Retegi 31pen/

Banfild - San Lorenco 1:2 (1:1)

/Bisanz 28 - Elijas 12, Barios 90/

Nedelja

Instituto - Kolon 1:0 (0:0)

/Martinez 90/

Njuels - Arsenal 2:0 (1:0)

/Sordo 33, 89/

Defensa i Hustisija - Estudijantes U TOKU

Platense - Rasing U TOKU

23.55: (1,85) Boka Juniors (3,40) Belgrano (4,60)

Ponedeljak

02.30: (3,25) Taljeres (3,35) River Plejt (2,25)

20.30: (2,55) Barakas Sentral (3,15) Sentral Kordoba (2,90)

20.30: (2,15) Union (3,25) Sarmijento (3,60)

23.00: (3,05) Himnasija LP (3,10) Lanus (2,50)

Utorak

01.30: (2,20) Velez (3,20) Rosario (3,50)

***kvote su podložne opromenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Argentina 1River PlejtTaljeres Kordoba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara