Ovo je Hajdukova jesen! Dinamo sat vremena nemoćan, a onda je zbog VAR-a ostao bez pobede

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.12.23. | 19:14

Splićani i treći put ove sezone odoleli najvećem rivalu - 0:0

Nakon ove večeri svima je jasno da više nema nikakve slučajnosti u hrvatskom fudbalu. Nakon dve prvenstvene pobede, Hajduk je još jednom odoleo Dinamu u međusobnom okršaju, pa je nakon izuzetno tvrdog okršaja na Maksimiru sačuvao sedam bodova prednosti - 0:0.

Sastav Mislava Karoglana je uspeo u svojim zamislima. Bio je usresređen na odbranu svog gola i potencijalne kontranapade, kojih nije imao mnogo, ali je osnovni cilj bio uspešan - mreža Ivana Lučića je ostala netaknuta. Splićani dve trećine utakmice uspeli da učine ekipu Sergeja Jakirovića potpuno nemoćnom u pokušajima da dođe do prednosti, a onda su u završnici uspeli da odole pred naletima Modrih.

Izabrane vesti

Goste je u 78. minutu pogledala i sreća, pošto je nakon gledanja VAR snimka poništen pogodak Maura Perkovića, zbog igranja rukom. Prethodno je Dino Perić u skoku spustio loptu glavom, posle čega joj je Perković pronašao put do mreže, ali na nedozvoljen način.

Neke tipične stvari kada su u pitanju derbiji sa ovih prostora obeležili su i najvažniju utakmicu hrvatskog fudbala. Slab tempo, dosta snažnih duela, uzgubljenih lopti i oštrih startova. Dinamo je bio nešto bolji, mada je bolje reći ambiciozniji u nameri da promeni konačan rezultat. Najbolju šansu prvom delu mečea imao je Stefan Ristovski koji je u 39. minutu snažno šutirao sa 25 metara, ali je odbranio Ivan Lučic.

Bruno Petković i Marko Livaja su bili odsečeni, tek povremeno sa loptom u nogama, ali su uglavnom bili okrenuti leđima i tražilie dubinu pasovima za krila imeđu stopera i bekova. Japanac Takuro Kaneko pravio je najveće probleme gostima iz Slita, ali je najčešće sam probijenjem po desnom boku tražio individualno rešenje. Kod Hajduka je u prvom poluvremenu pripretio Shaiti, ali su gosti pre svega bili orjentisani na čuvanje svog gola.

Jakirović je u poslednjem kvartalu utakmice, nakon uvođenja Vidovića i Bulata uspeo da trgne ekipu i učini je opasnijom po protivnički gol. Arijan Ademi, koji je postao rekorder po broju nastupa u derbiju sa 37 nastupa, pripretio je u 76. minutu nakon centaršuta Kaneka, dok je minut pre poništenog pogotka Perkovića iz daljine opasno pripretio Vidović.

Poslednji trzaj Dinama dogodio se u trećem minutu nadoknade, kada je Petković pao nakon kontakta sa Uremovićem, ali arbitar Patrik Kolarić nije reagovao, pa je ostalo 0:0.

Treba napomenuti da jesenji šampion ima i dve utakmice više od Modrih, ali i da se poslednji derbi u sezoni igra na Poljudu krajem marta, pa bi vrlo lako mogao direktno da odlučuje o šampionskom trofeju.

HRVATSKA 1 – 19. KOLO

Petak

Gorica – Varaždin 1:3 (0:0)

/Matavž 80 – Šego 59, Drožđek 72, Brodić 73/

Subota

Lokomomotitva – Istra 3:0 (1:0)

/Goričan 43, Živković 61, Mudražija 90+2/

Rijeka – Rudeš 3:0 (1:0)

/Ivanović 15, 63, Pjaca 74/

Nedelja

Osijek - Slaven 4:1 (2:0)

/Lovrić 17, 32, Omerović 49, Mejrez 88 - Šakota 66/

Dinamo - Hajduk 0:0



tagovi

Dinamo ZagrebHajduk Split

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara