©eintracht.de
©eintracht.de

Pao rekord u Švedskoj: Malme prodao tinejdžera za 11.500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.05.23. | 15:52

Hugo Larson potpisao za Ajntraht

Sve češće Ajntraht lovi skandinavske talente. Prošlog leta doveo je Jensa Petera Haugea, pre dve godine Jespera Lindstrema, a rekonstrukciju tima za narednu sezonu nastavio je još jednom akvizicijom sa severa Evrope. Klub iz Frankfurta je ovog utorka zvanično predstavio Huga Larsona (18).

Švedski tinejdžer potpisao je ugovor na pet godina, a stigao je iz Malmea kojem je nemački klub na ime obeštećenja uplatio 11.500.000 evra! Radi se o rekordnoj sumi kada su u pitanju izlazni transferi u Švedskoj. U poslednjih šest i po godina on je bio u vlasništvu Aleksandera Isaka, sadašnjeg napadača Njukasla, kojeg je AIK u januaru 2017. prodao Dortmundu 8.600.000 evra, a pre njega držao ga je Zlatan Ibrahimović…

Izabrane vesti

Ako pogledamo vrh pomenute liste, rekli bismo da je pred Larsonom bogata karijera. Očigledno su isto mislili i u Malmeu, pa su mu priliku da debituje ukazali dok mu je još bilo 17 godina u utakmici Kupa Švedske. Od tada je 18-godišnji centralni vezista upisao još 58 nastupa za prvi tim Nebeskoplavih, postigao dva i namestio još četiri gola.

Ajtrahtu je Larson četvrto pojačanje ovog leta. Prethodno je iz Volfzburga bez obeštećenja stigao centralni napadač Omar Marmuš, štopera Vilijana Pačoa platio je Antverpenu 9.000.000 evra, dok je levog beka Filipa Maksaproveo prolećni deo sezone na pozajmici u Frankfurtu – otkupio od PSV Ajndhovena za 1.900.000 evra.

Biće u Frankfurtu i odlazaka. Daičiju Kamadi u julu ističe ugovor i navodno je već sklopio usmeni dogovor sa Milanom, a bez obeštećenja će klub napustiti i Evan Endika.



tagovi

Ajntraht FrankfurtLetnji prelazni rok 2023Transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara