(Star sport)
(Star sport)

PARTIZAN – OCENE: Leteća tvrđava Jovanović, veliki majstor Saldanja i Marković kao gazda

Vreme čitanja: 1min | sre. 20.12.23. | 20:55

Ilić promenljivo, solidan debi Stjepanovića

Izabrane vesti

Aleksandar JovanovićGolman
Čovek koji je sačuvao pobedu Partizana. Kao leteća tvrđava ispred gola, kao da ima krila. Odbrana Kanginog šuta iz slobodnjaka u 79. minutu, kada su svi već videli loptu u gol je bila majstorija jednaka Zahidovoj asistenciji za Saldanju. I pored toga je Jovanović imao sjajnu odbranu Mijatovićevog udarca glavom uz samu stativu, blok Kangine bombe... Kod primljenog gola nije mogao baš ništa. Sjajna partija!
Ocena
8
Aranđel StojkovićOdbrana
Krenuo je loše, sa dve „prodate“ lopte, kao da ga je težina derbija opteretila, ali kada je „probio“ taj led, Stojković je postao čovek više u napadu, što je na kraju donelo i do iskusno izborenog penala. U odbrani je uspevao da zaustavi Olajinku u prvom poluvremenu, u drugom se jednako dobro nosio sa Lučićem, koji nije uspevao da ga probije nijednom.
Ocena
7
Mihajlo IlićOdbrana
Bilo je šareno. Nije ni on derbi veteran, tako da mu neke prebrze reakcije s loptom valja oprostiti. No, ono što štoper ne sme sebi da dozvoli je da dva puta ispred svog šesnaesterca podleti pod loptu i napravi problem ekipi u prvom poluvremenu. U drugom mnogo bolji. Kada je Zvezda krenula da „bunari“ na celu napadačku liniju, tu je bio kao riba u vodi, odneo je „milion“ lopti.
Ocena
7
Svetozar MarkovićOdbrana
Da ništa drugo nije uradio na utakmici do skinute lopte glavom sa gol-linije kod udarca Kataija u 31. minutu, pa bi bilo dosta. Mimo toga kapiten Partizana je bio sjajan u odbrani, uvek na pravom mestu, pogotovo kod povratnih lopti sa gol-aut linije ka penalu, više ih je presekao. Dobro je čitao situacije, stizao na pravo mesto u pravo vreme. Komandovao je odbranom kao pravi gazda.
Ocena
7.5
Nikola AntićOdbrana
Najopasnije što je Zvezda uradila bilo je po njegovoj strani. Bukarija nije uspeo da zatvori kod pogotka crveno-belih, malo ga je atmosfera ponela posle drugog pogotka Partizana, kao da je izgubio fokus. U drugom delu dosta ofanzivniji i opasniji.
Ocena
6
Mateja StjepanovićNapad
Solidna partija derbi debitanta. Veliki radijus kretanja, korektna postavljena, pogotovo kada se malo „otkravio“. Nije ga bilo mnogo sa loptom, igrao je kratko, bez komplikovanja, a i saigrači su ga malo poštedeli, nisu mu „uvaljivali koske“ na sredini.
Ocena
6.5
Kristijan BelićVezni
Neumoran, sveprisutan, sa enormnom energijom i agresivnošću. No, danas sa mnogo grešaka, atipično za njega. Dosta pogrešnih pasova, loše izabranih poteza... Sve to je nadoknađivao bezgraničnom jurnjavom po terenu do poslednjeg daha.
Ocena
6.5
Aldo KaluluNapad
(Do 79.) 6 – Mnogo bolji u defanzivnim zadacima nego u onom što mu je prvi zadatak, da pravi pometnju u odbrani rivala. Slabo šta mu je polazilo za nogom, imao je tek jedno dobro odigravanje u šesnaesterac, koje se nije završilo pravom šansom.
Ocena
6
Bibars NathoVezni
(Do 69.) – I dalje je tatko za igru Partizana. Najangažovaniji pogotovo u prvom poluvremenu. Iznenađujuće je koliko mu je Zvezda ostavila prostora da igra, iako se zna da sve akcije crno-belih polaze od njega. Imao je dva dobra šuta pre penala, a tu se zna, malo ko je u ovoj ligi uspeo da mu odbrani udarac sa 11 metara. Utisak je da ga je Duljaj prerano zamenio. Jedina zamerka je što je Natho previše energije trošio na proteste kod sudija, mada je i to deo derbija, vrsta pritiska na arbitre.
Ocena
7
Gajas ZahidVezni
Pomalo je neverovatano da je Zahid odigrao perfektnu partiju – u defanzivi! Sjajno se borio sa vezistima Zvezde, oduzeo mnoštvo lopti, ulazio snažno u duele, radio sve ono što se mislilo da će biti njegova slabost u ovom meču. Promašio je dobru šansu u 56. pa kolosalnu samo koji minut kasnije. Iskupio se fantastičnim potezom i asistencijom za drugi gol Partizana.
Ocena
7
Mateus SaldanjaNapad
(Do 89.) – Ozbiljan majstor fudbala. Potpuno drugačiji igrač od Rikarda Gomeša, koji je bio gol mašina, ali ga je odbrana Zvezde nekako lako neutralisala. Sa Saldanjom je bio pakao za zadnju liniju crveno-belih, jer više nisu znali sa koje će strane da ih napadne, uvlačio se u sredinu, driblao, prolazio, na kraju i rutinski matirao Glazera u zicer šansi. Imao je pre toga i strašnu istrčalu kontru koju Zahid nije krunisao golom.
Ocena
7.5
Ksander SeverinaVezni
(Od 69.) 6 – Baš ništa. Zvezda je krenula svim silama u napad, ostavila mnogo prostora pozadi, što Severina, iako je zbog toga ušao, nije uspevao nimalo da iskoristi.
Ocena
6
Nemanja NikolićNapad
(Od 79.) – Premalo na terenu da bi bio ocenjen.
Ocena
-
Aleksandar ŠćekićVezni
(Od 89.) – Premalo na terenu da bi bio ocenjen.
Ocena
-
Igor DuljajTrener
Uspeo je da izvuče iz ekipe – nemoguće. Partizan je pao u igri u prvenstvu, pao na tabeli, izgubio bodovnu prednost, delovalo je da je potpuno potonuo. A, na derbi je istrčao kao da mu život od toga zavisi. Agresivan, koncentrisan, gladan pobede. Otprilike, slika i prilika trenera koji 90 minuta „igra“ kraj terena. Veliki obrt je napravio Partizan u najvećoj utakmici jeseni i to je bez dileme najveća zasluga trenera. Iako nikakvu magiju nije izveo pred derbi, izveo je na teren očekivani sastav u očekivanoj formaciji... Ali je energija bila sjajna.
Ocena
7.5



tagovi

171. Večiti derbiVečiti derbiIgor DuljajAleksandar JovanovićBibars NathoMateus Saldanja

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara