©AFP
©AFP

Paunoviću klizi finale: Vegini neiskorišćeni ziceri koštali Čivas

Vreme čitanja: 1min | pet. 19.05.23. | 06:29

Klub Amerika stekla gol prednosti (1:0) pred revanš na svom terenu

Veljko Paunović je uspeo da sa Čivasom ostvari sjajne rezultate tokom dosadašnjeg trenerskog mandata, a eventualni uspeh i titula u Klausuri predstavljali bi ukras odličnog rada. Ipak, posle večerašnjeg poraza od Klub Amerike (0:1) na domaćem terenu tim srpskog stratega značajno se daljio od finala.

Uprkos dobrom prvom poluvremenu domaćin do odlaska na odmor nije uspeo da stekne prednost iako je imao niz šansi od kojih je nabolju propustio Aleksis Vega. Krilni Napadač našao se u idealnoj prilici za gol, ali nije uspeo da situaciju jedan na jedan sa golmanom Malagonom pretoči u vođstvo.

Izabrane vesti

Bez rešenja u napadu, igrači Čivasa istovremeno su pokazali i mane u defanzivi te je Valdes pored Brisenja zatresao mrežu rivala, ali je uz VAR analizu gol poništen.

Ono što nisu uspeli napadači oba kluba u prvih sat vremena igre jeste Zendejas u 60. minutu na dodavanje Valdesa. Fudbaler koji je pred početak drugog dela igre ispostavio se kao odlučujući faktor, a gol koji je postigao važan plen sa gostovanja pred revanš na stadionu Klub Amerike.

Šestom utakmicom bez poraza protiv Čivasa, gosti su se približili finalu, a revanš je zakazan za subotu. Pobednik ovog dvomeča u finalu će se susretsi sa boljim iz duela Monterej i Tigresa, čiji je prvi susret završen bez pobednika (1:1).

MEKSIKO - KLAUSURA POLUFINALE, prvi meč

Čivas Gvadalahara - Klub Amerika 0:1 (0:0)

/Zendejas 60/


tagovi

MeksikoMeksiko 1Čivas GvadalaharaKlub AmerikaVeljko Paunović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara