(©Reuters)
(©Reuters)

Penal pomazio Real: Kurtoa sačuvao nulu, Benzema se probudio za tri boda (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 30.12.22. | 23:26

VAR otvorio vrata protiv Valjadolida – 2:0

Za Real ništa nije valjalo u Valjadolidu do poslednjih deset minuta. Ali sutra će, pa kao u srpskom prvenstvu, grmeti svi koji ne vole Madriđane, da ih je VAR pogurao do pobede.

U suštini i jeste tako, tek posle reakcije iz VAR sobe Real je dobio penal iz kojeg je došao do pobede, međutim, realno nema razloga za proteste, jer je Havijer Sančez zaista odigrao rukom posle Ridigerovog udarca glavom. Namerno nije, ali odigrao jeste i u takvim situacijama kada se pogleda snimak penal je u 99 odsto slučajeva.

Izabrane vesti

Tako je bilo i večeras, Karim Benzema je pogodio sa bele tačke i doneo Realu pobedu, koju objektivno, možda po igri i šansama nije zaslužio. A, u 89. minutu je samo dotukao već ubijeni u pojam Valjadolid – 2:0.

Finiš je bio buran, Serhio Leon je dobio crveni karton zbog protesta, pljuštali su i žuti kartoni, a posle primljenog gola Valjadolid se ugasio, Real je kontrolisao teren i umešno sačuvao pobedu koja ga je makar na jedno veče lansirala na prvo mesto tabele.

Anćeloti, ipak, nema mnogo razloga za zadovoljstvo. Meč je počeo bez Luke Modrića i sve do finiša ga nije uvodio u igru, Benzema se skoro nije video, Vinijusu je malo šta polazilo za nogom. Na visini zadatka bio je Kurtoa, koji je u drugom delu sačuvao Realu „nulu“, u trenucima kada je Valjadolid namirisao „krv“ i bio u velikom naletu, opasno pretio da povede. Ipak, domaćina se desio uobičajeni usud kada igraju mali protiv velikih: ako ne iskoristiš svoje šanse, obavezno iz neke gluposti primiš gol.

Prvo poluvreme je bilo izjednačeno, mada su Madriđani imali nešto malo bolje šanse. Imali su i oni žestoke proteste u 13. minutu, kada su bili ubeđeni da su zaslužili penal nakom ruke u šesnaestercu domaćih. Nisu ga dobili tad, ali jesu pred kraj.

Najbolju priliku Kraljevski klub je propustio u 17. minutu posle udarca Vinisijusa, a Benzema je umesto „viđenog gola“ poslao loptu preko prečke.

Imali su ljubičasto-beli odgovor, pretio je vrlo raspoloženi Aguado, imao je prilike u 35. i 37. minutu, međutim, nije uspeo da ih pretvori u vođstvo Valjadolida.

Prava vatra viđena je u poslednjih pola sata. Aguado je probao u 67. minutu da direktno iz kornera iznenadi Kurtou, koji je odlutao daleko od crte, ali je uspeo da se vrati dovoljno da skrene loptu u novi korner. A, iz njega se izrodila najbolja prilika za Valjadolid, Serhio Leon je tukao glavom, da bi Kurtou praktično izronio na crti i sprečio loptu da završi u mreži.

Odmah u sledećem napadu je Vinisijus imao zicer, spoljnom je lobovao golmana, ali i ceo gol. Benzema je u 79. minutu sjajno tukao sa ivice šesnaesterca i napravio uvertiru za dramatični finiš koji je kulminirao dva minuta kasnije penalom...

Tri boda idu za Madrid, Real se provukao na stadionu Hoze Zorilja, šampionski karakter ga je pogurao dosta usporenog posle mundijalske pauze...

PRIMERA – 15. KOLO

Četvrtak

Đirona - Rajo Valjekano 2:2 (1:1)

/Kasteljanos 34 pen, Saiz 75 pen - Kameljo 2, Palazon 62/

Betis - Atletik Bilbao 0:0

Atletiko Madrid - Elče 2:0 (0:0)

/Feliks 56, Morata 74/

Petak

Hetafe - Majorka 2:0 (0:0)

/Majoral 51, 78/

Kadiz - Almerija 1:1 (0:1)

/Perez 83 - Melero 40/

Selta - Sevilja 1:1 (1:0)

/Vejga 33 - Salas 54/

Valjadolid - Real Madrid 0:2 (0:0)

/Benzema 83p, 89/

Subota

14.00: (1,28) Barselona (6,00) Espanjol (9,50)

16.15: (1,95) Real Sosijedad (3,45) Osasuna (4,40)

16.15: (2,00) Viljareal (3,50) Valensija (4,10)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Karim BenzemaReal MadridValjadolid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara