Pešukić (© Star sport)
Pešukić (© Star sport)

Periša Pešukić u napadu na Ligu šampiona

Vreme čitanja: 1min | sub. 08.07.23. | 10:50

Doskorašnji bek Novog Pazara igraće sa fantomskim pojačanjem Partizana i Jaja Sanogom

Vreme je za prvo istinsko inostrano poglavlje u karijeri Periše Pešukića. Dosad je igrao za srpske i crnogorske klubove, a njegov naredni je u Jermeniji. I to šampionskog kova, pošto je doskorašnji desni bek Novog Pazara ozvaničio saradnju sa Urartuom, prvakom države.

Pešukić je u Jerevan stigao kao slobodan igrač, po isteku ugovora sa članom Mozzart Bet Superlige, uz napomenu da je minule sezone odigrao 31 prvenstvenu i dve utakmice u Kupu Srbije, a na njima namestio tri gola. Pred kraj takmičenja pretrpeo je povredu koja ga je odvojila od terena u plej-ofu, ali ju je zalečio i sad je spreman za nove izazove.

Izabrane vesti

A oni su veliki, jer će na novoj adresi 25-godišnji defanzivac napasti plasman u Ligu šampiona. Urartu je osovjio drugi naslov prvaka, završio tri boda ispred Pjunika i tako stekao pravo da se nađe u kvalifikacijama za elitno evropsko takmičenja. Počinje od drugog kola, dvomečom sa Zrinjskim, te će 11. i 18. jula naspram predstavnika Premijer lige Bosne i Hercegovina pokušati da napreduje u narednu rundu.

Zanimljivo, nekadašnjem članu Partizana i podgoričke Budućnosti, društvo na novoj adresi praviće zadnji vezni Salu Draman, internacionalac iz Burkine Faso koji je fantomski potpisao za Partizan još 2018, ali nikad nije debitovao, dok od zimus opremu Urartua nosi bivši član Arsenala, Oksera i Ajaksa, Jaja Sanogo.


tagovi

FK Novi PazarNovi PazarPeriša Pešukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara