(©Starsport)
(©Starsport)

Petrić: Da se ne nadamo - neće biti lepote u Kruševcu

Vreme čitanja: 3min | sub. 04.02.23. | 14:39

„Težak teren, kažu da će biti i sneg, a Napredak ume da igra“, kaže trener Partizana

Zimska pauza duža nego ikad je gotova, fudbaleri Partizana će u nedelju gostovanjem u Kruševcu (14.30) otvoriti drugi deo sezone.

Crno-beli u nastavak prvenstva ulaze sa deset bodova manje od Crvene zvezde, tako da malo ko u klubu zaista veruje u borbu za titulu. Ali, to ne znači da rasipanje bodova, što je Partizan radio u finišu jeseni, treba da se nastavi.

Izabrane vesti

Jedini cilj koji Parni valjak ima pred meč sa Napretkom je da – pobedi. A, umetnički dojam je ostavljen za neke druge prilike, poručuje trener Gordan Petrić.

Posle sedam nedelja priprema došao je da da počnemo drugi deo prvenstva. Ono što mogu da kažem je da su igrači sigurno spremniji nego što su bili u finišu jeseni. Za početak imamo zahtevnu utakmicu, Napredak ima sve preduslove da pruži dobru igru: ekipu koja je ostala na okupu i koja se pojačala, dobrog trenera, znaju da igraju ove utakmice i da se ponašaju u skladu sa situacijom u kojoj se nalaze, u donjem delu tabele“, rekao je Petrić.

Njega najviše pred meč brinu vremenski uslovi. Najave da će biti sneg i zaleđen teren.

„Sigurno je da će biti težak teren za igru, što će više odgovarati njima. Na nama je da odigramo takmičarsku utakmicu, jer da se ne nadamo, lepote u igri neće biti. Na igračima Partizana je da se prilagode uslovima, jer oni ne mogu da budu opravdanje. Nego da igramo takmičarski od prvog do poslednjeg minuta, spremni smo za to“.

Petrić za premijeru sigurno neće moći da računa na Uroševića, a verovatno i na Traorea.

„Urošević ima kartone, zbog njih preskače prvi meč i u ligi i u Evropi. Umesto njega igraće Šehović, koji je to zaslužio ponašanjem i igrama na pripremama. Sad kad mu ne bih pružio šansu, izgubio bih ga za ovu polusezonu. Verovatno će i Traore da bude van protokola, jer je imao povredu zgloba, koju je obnovio na treningu, dobio je udarac“.

Zna Petrić koji će tim poslati na teren u Kruševcu, ali već za naredni meč će praviti izmene, jer veruje da sada ima dosta širi kadar na raspolaganju nego jesenas.

„Rekao sam i igračima da tim koji sutra izađe na teren nije prvi sastav. Sledeće nedelje sigurno neće isti igrati. Imamo širi kadar, tu su Pantić, Pavlović, Fejsa koji su spremniji nego što su bili. Jović je bolje trenirao nego u prethodna tri-četiri meseca. Imaće prostor da pokaže šta zna“.

Na pitanje da li veruje da Partizan može da se vrati u šampionsku trku, Petrić nije potrošio mnogo reči.

„Sve je moguće. Ima dosta utakmica da se igra, pogotovo u poslednjem delu, u plej-ofu, kada će biti dosta jakih mečeva. Biće zanimljivo. Na nama je da razmišljamo o svakoj narednoj utakmici“.

Sutra za Partizan kreće Mozzart Bet Superliga, a vrlo brzo, za 12 dana, istrčaće na teren i u Ligi konferencije protiv Šerifa.

„Šerif je u većem problemu od nas, jer će njima to biti prva takmičarska utakmica. I oni dovode i puštaju igrače. Ima još dosta do tog meča“, poručio je Petrić



tagovi

Gordan PetrićFK PartizanMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara