Đerar Pike
Đerar Pike

Pike opet nervira Real: Stalno kukaju na sudije, a onde odu na Vandu i usta ne otvaraju

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.02.19. | 11:25

Igrač Barselone nakon jučerašnjeg meča protiv Liona nije govorio samo o igri svog tima...

Đerar Pike se nikada nije libio da iznese mišljenje o onome što mu nije po volji, a košarkaški derbi Reala i Barselone u finalu Kupa kralja dao mu je povod da prozbori koju i o igri pod obručima. Naravno, novinari su mu dali šlagvort pitanjem da prokomentariše Realove najave da će razmisliti o istupanju iz ACB lige zbog sudijske protekcije za Barselonu. Pike decidiran.
Ponosan sam na momke – nisu bili favoriti, a opet su podigli trofej na vrućem gostovanju u Madridu. Borili su se kao gladijatori. Bilo je tu sudijskih grešaka, ali svakako je prvo bila oštećena Barselona, pa potom Madrid. A onda sva ova hajka na sudije... Da sudije nisu grešile Barselona bi opet pobedila, sve ostalo je samo buka kojom, kao i obično, treba da se zamaskira činjenica da je Barselona šampion“.

Nije se zaustavio igrač Barselone samo na ovome, podrobno je govorio o, kako on kaže, Realovoj taktici da u sudijama traži alibi za neuspehe.
“Ovo što sada gledamo nije ništa novo, to se dešava već duže vreme. Stalno se bune, ne samo u košarci, već i u fudbalu... A onda odu na Vandu, tu im sudije pomognu, i samo zaćute! Dobro je da nemaju više sekcija u klubu, inače bismo istu priču slušali nakon rukometnih, hokejaških mečeva... To je strategija koju oni koriste – prave pritisak, a na nama je da se na sve to naviknemo“.

Izabrane vesti

Izazvaće Pike polemiku, nema sumnje u to, ali nije da se on nešto previše uzbuđuje. Štaviše, voli on to.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara