Mitrović, Tadić, Lukić (©Reuters/AFP)
Mitrović, Tadić, Lukić (©Reuters/AFP)

Piksi, raduj se! Srbi nastavili gde su stali (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.08.22. | 11:17

Odličan početak sezone za neke od reprezentativaca naše zemlje

S optimizmom se u Srbiji čeka zimsko Svetsko prvenstvo u Kataru. Razlog su dobre igre nacionalnog tima u kvalifikacijama, pozitivna atmosfera u ekipi od dolaska Dragana Stojkovića na mesto selektora, kao i sjajne partije većine naših reprezentativaca prošle sezone.

Aleksandar Mitrović je golove postizao kao na traci, Dušan Tadić i Filip Kostić asistirali kao lenjirom, većina fudbalera imala je standardnu i važnu ulogu u svojim klubovima, a posebno raduje što deluje da će Orlovi nastaviti u istom ritmu.

Izabrane vesti

Daleko je 24. novembar i susret sa Brazilom, ali ako se po jutru dan poznaje, biće Piksijevi izabranici spremni za ono što ih čeka u mečevima sa petostrukim svetskim prvakom, Kamerunom i Švajcarskom. Nadamo se potom i nekim drugim rivalima...

Od ovog vikenda klupski fudbal ponovo se igra u većini evropskih zemalja, a nove izazove odlično su dočekali srpski internacionalci. Aleksandar Mitrović je bio dvostruki strelac za Fulam u remiju sa Liverpulom (2:2) i pružio još jednu partiju za divljenje. Golgeterski niz produžio je na 45 golova u 45 ligaških utakmica.

Dušan Tadić je asistencijom u pobedi Ajaksa nad Fortunom Sitard (3:2) postao najkorisniji igrač holandskog prvenstva u 21. veku. Nemanja Radonjić je golom u Kupu Italije debitovao za Torino, a u istom meču (3:0 protiv Palerma) Saša Lukić je kapitenski upisao i pogodak i asistenciju, dok je Vanja Milinković Savić sačuvao mrežu Bikova netaknutom.

Marko Grujić je odigrao ceo meč za Porto u ubedljivih 5:1 na otvaranju portugalskog prvenstva protiv Maritima. Subota je uspešna bila i za Strahinju Pavlovića, koji je igrao 86 minuta za Salcburg u pobedi nad Hartbergom 2:0. Bio je to njegov debi u Bundesligi Austrije, a mladi štoper je prošlog leta otišao iz Monaka baš da bi imao veću minutažu u mesecima uoči Mundijala.

Još jedan defanzivac i novopečeni reprezentativac sa poslednjeg Stojkovićevog spiska, Erhan Mašović, upisao je prvi ligaški nastup za sezonu 2022/23. Mladi štoper Bohuma odigrao je ceo meč protiv Majnca, ali nije zadovoljan napustio teren pošto su gosti slavili 2:1. Kod oba pogotka koje je primio njegov tim, morao je Novopazarac bolje da reaguje.

Luka Jović je ponovo počeo da pogađa od dolaska u Fjorentinu iz Real Madrida. Precizan je bio u subotu protiv Betisa, međutim, u prijateljskoj utakmici i porazu 1:3. Odigrao je 71. minut, a pogodio u 59. za 1:2 lepim udarcem glavom. Nadamo se da će precizan biti i kada počnu takmičarske utakmice, prva u Seriji A je sledeće nedelje protiv Kremonezea.

Sledećeg vikenda kreće i španska Primera, a poslednju proveru uoči starta takmičenja i duela sa Osasunom u Pamploni, Sevilja je imala protiv Kadiza. Pobedila 1:0, a od prvog do poslednjeg minuta u igri je bio Nemanja Gudelj.

Partije vredne pomena pružili su i potencijalni reprezentativci. Mihajlo Banjac se sjajno uklopio u ekipu Krasnodara i odmah po dolasku iz TSC-a ustalio u startnoj postavi. U pobedi nad moskovskom Lokomotivom 3:0 učestvovao je u akciji za prvi gol, a zamenjen je tek u fiinišu utakmice. Milanu Gajiću, takođe prija dolazak u Rusiju. Odigrao je ceo meč za moskovski CSKA protiv Fakela i dao doprinos za ubedljivih 4:1.

Aktivan je bio i Miloš Pantović u gradskom derbiju Berlina. Njegov Union je savladao Hertu 3:1, ali je novajlija iz Bohuma odigrao tek poslednjih petnaestak minuta. Ušao je kada je njegov tim već imao sigurnih 3:0.

Dan ranije u odnosu na pomenute igrače na terenu su bili Filip Kostić i Filip Mladenović. Prvi je morao da istrpi debakl Ajntrahta u duelu sa Bajernom (1:6), a drugi je pogodio za 2:0 Legije protiv Pjasta.

Kažu treneri da je u fudbalu najteže "ponoviti se", odnosno beležiti dobre igre i pobeđivati u kontinuitetu. Aleksandru Mitroviću, Dušanu Tadiću i Saši Lukiću to, izgleda, nije problem. Nadamo se da će ih slediti i ostali...


tagovi

Aleksandar MitrovićDušan TadićSaša LukićNemanja RadonjićLuka JovićFilip MladenovićMarko GrujićDragan Stojković Piksifudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara