(©AFP)
(©AFP)

Garden nije pao! Indijana prosula brejk iz ruku, Tejtum odbranio domaći teren

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.05.24. | 05:04

Boston slavio posle produžetka – 133:128

Mogla bi Indijanu da proganja prva utakmica finala Istočne konferencije, jer je imala brejk u rukama, a onda je sama sebi izbila pobedu iz džepa.

Boston je bio na konopcima, „Garden“ je sa nevericom gledao finiš četvrte četvrtine, jer je delovalo da će Indijana odneti trijumf, ali gostima se desilo pomračenje, koje je „večiti“ finalista Istoka umeo da kazni. Na krilima Džejsona Tejtuma Kelti su u produžetku dobili prvi meč finala Konferencije – 133:128 (117:117).

Izabrane vesti

Prosula je Indijana pobedu u poslednjih 30 sekundi regularnog toka. Imala je vođstvo od tri poena (117:114), a onda dva napada zaredom završila izgubljenim loptama. Bostona je pogledala „irska sreća“, pošto je Džejlen Braun šest sekundi pre kraja našao detelinu sa četiri lista. Iz neverovatno teške pozicije, iz samog ćoška, preko ruke čuvara, as Kelta je pogodio trojku i doneo izjednačenje, a Pejsersi za preostalo vreme nisu uspeli da poentiraju.

Meč je otišao u produžetak, bolje ga je otvorila Indijana poenima Halibartona, a onda se ponovo gostujući tim ugasio. U festivalu šutiranja trojki i malo koje pogođene, Boston je bio mirniji. Iako je dosta toga promašio, Tejtum je najpre pogodio uz faul, potom ubacio i šut za tri poena i time prelomio utakmicu u korist zelenih.

Još je Boston stegnuo odbranu u poslednja tri minuta produžetka, Indijana se potpuno prosula, jedva da je uspevala do šuta da dođe i to je bio njen kraj.

Imali su Kelti 37-4 na svom terenu do ove utakmice i kada su utakmicu otvorili serijom 12:0, očekivalo se da sigurnim korakom krenu ka finalu NBA lige. Rezultat je oscilirao, ali je uglavnom Boston vodio, išla je ta prednost i do dvocifrene, međutim, domaćin kao da je ostao bez snage u poslednjem kvartalu meča.

Nakon 104:101 za Boston usledila je serija Indijane 7:0, pa je imala i vođstvo 115:110 na 1:43 do kraja. I nije vredelo...

Džejson Tejtum sa 36 poena bio je najefikasniji u timu Bostona, mada je iz igre šutirao 12/26. Pratili su ga Džru Holidej sa 28 i Džejlen Braun sa 26 poena. Kod Indijane Halibarton je stao na 25, Sjakam na 24, a Tarner na 23 poena.


tagovi

Džru HolidejDžejson TejtumNBA ligaIndijana PejsersBoston Seltiks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara