Pol Pogba i Leonardo Bonuči (©AFP)
Pol Pogba i Leonardo Bonuči (©AFP)

Pogba mora na operaciju, pod znakom pitanja učešće na Svetskom prvenstvu

Vreme čitanja: 1min | pon. 05.09.22. | 20:01

Povratnik u redove Juventusa nije uspeo da reši problem konzervativnom terapijom

Potpisao je ovog leta za Torino, ali se još nije oporavio od povrede desnog kolena koju je zadobio u julu. Kako stoje stvari, neće se skorije ni oporaviti. Dugo je izbegavao operaciju, sa nadom da će fizikalnim terapijama rešiti problem, ali konzervativne metode nisu dale rezultat. Poslednji testovi nisu bili ohrabrujući, te je francuski fudbaler odlučio da operativnim zahvatom sanira povredu.

Kako prenose italijanski mediji, među njima i pouzdani Đanluka Di Marcio, Pol Pogba će u narednim danima biti podvrgnut operaciji, pa ga čeka duža pauza. Pod znakom pitanja je i njegovo učešće na Svetskom prvenstvu.

Izabrane vesti

Francuz je pretrpeo povredu spoljnog meniskusa tokom treninga. Nije hteo "pod nož", naporno je radio na povratku u trenažni proces, ali ispostavilo se da nije doneo najbolju odluku. Sada će morati na operaciju i procene se da ga čeka pauza od šest nedelja. Zvanična potvrda, sa preciznijiim datumom oporavka, očekuje se u narednim danima.

Do Svetskog prvenstva je ostalo nešto više od sedam nedelja, što znači da se do poslednjeg trenutka neće znati da li će iskusni Francuz biti u stanju da pomogne selekciji Didijea Dešana u odbrani trona.

Pojedini mediji su prethodnih dana prenosili da bi Pogba mogao danas da se pojavi na treningu i potencijalno spremi za duele sa Pari Sen Žermenom i Benfikom krajem meseca u Ligi šampiona. Ipak, najnovije informacije ukazuju da neće skorije na teren.


tagovi

Pol PogbaSvetsko prvenstvo 2022Fudbalska reprezentacija Francuske

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara