Porto i Grujić izgledali kao tvrđava na Meaci: Srušio ih čovek od 103 kilograma (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.02.23. | 22:54

Porto igrao sjajno, ali Inter slavio pogotkom Romela Lukakua – 1:0

Jednom je stradao Juventus, drugi put je morala da čestita Roma... Treći put nije bila sreća za Porto, kada je reč o okršajima sa italijanskim predstavnicima u Ligi šampiona. Čarobno je povremeno igrao tim sa Dragaoa na Đuzepe Meaci, čak se činilo da Italijane drži u šaci i defanzivnom perfekcijom lagano juri ka konačnim cilju, makar remiju na travi italijanskog stadiona. Ali kada je u igru ušao Romelu Lukaku meč je počeo da se menja. Snažni napadač je prvo pomerio linije Porta bliže golu, opterećivao defanzivnu liniju gostiju, i na kraju postigao pogodak vredan ozbiljnog kapitala u 86. minutu – 1:0.

Puna šaka brade može da bude Italijanima, posebno što su iskoristili period bolje igre, kao i činjenicu da je Porto poslednjih 20 minuta igrao bez opravdano isključenog Otavija (dobra odluka Srđana Jovanovića). Sjajan fudbal demonstrirala je četa Serža Konseisaa, otupela Interove ofanzivne adute, ali nije imala rešenje za Lukakua. Čovek od 103 kilograma je ušao, skočio, pogodio stativu i potom pogodio mrežu gostiju.

Izabrane vesti

Najbolji pojedinac Intera bio je golman Onana, koji je u drugom poluvremenu skinuo zicer Taremiju, potom i ono što su svi videli u golu. Žaliće dugo Portugalci za 58. minutom kada je pas Zaidua u peterac presekao Škrinjar, lopta se odbila do Taremija, ali je opet čarobno intervenisao Onana. Važan deo perfektne taktičke slagalice Serža Konseisa u većem delu meča bio je reprezentativac Srbije Marko Grujić. Bivši član Crvene zvezde bio je čvrst u sredini terena, lako dobijao duele i mogao da bude apsolutni junak utakmice. Osujetio ga je Onana. Ali imaće čemu da se nadaju Grujić i Porto uoči revanša.

Pokazao je i tokom prvog poluvremena trener Porta Seržo Konseisao da je majstor taktike, i da nije slučajno napravio mašinu koja već 22 utakmice ne zna za poraz. Bio je Inter nešto bolji rival u uvodu meča, kada je Lautaro Martinez imao šansu. Ali defanzivna igra Porta, odnosno disciplina u igri stvarala je nespokoj na Đuzepe Meaci. Postava sa Markanom i Pepeom kao centralnim defanzivcima, odnosno Grujićem i Uribeom u sredini terena, ostavila je malo prostora Interu da se razmahne.

Portugalski velikan je čak bio bolji. Vojevao je bitke sa Nikolom Barelom reprezentativac Srbije Marko Grujić, bio više nego solidan i velika je šteta što u 35. minutu bivši vezista Crvene zvezde nije pogodio mrežu. Ostavio mu je loptu Taremi, opalio je po lopti Grujić sa desetak metara, ali je pogodio dobro postavljenog Onanu. Šteta, što u osmini finala Lige šampiona Grujić nije stigao do ovogodišnjeg prvenca.

Vrlo tenzično je bilo na terenu. Manjak kreacije pred oba gola timovi su pokušali da nadomeste agresivnošću, pa je u nekoliko navrata morao da reaguje srpski arbitar Srđan Jovanović. Odlično je Porto delovao u polju, bio konstantan, ali je u završnici imao mnogo sreće. Pre odlaska na odmor Di Marko je odlično centrirao, Bastoni je skrenuo loptu, ali je čudesno, levom rukom, reagovao Diogo Kosta.

Svašta je viđeno u drugom poluvremenu. Inter se držao zubima za vazduh u prvih 15 minuta, kada je Onana na opisan način zadržao nulu. Ali potom je ulogu junaka preuzeo Romel Lukaku, pokazavši da odbrana Porta nije perfektna, iako je primila samo dva gola u poslednjih 11 utakmica.

INTER - PORTO 1:0

/Lukaku 86/

Stadion: Đuzepe Meaca

Sudija: Srđan Jovanović (Srbija)

Žuti kartoni: Dimarko (Inter), Otavio, Pepe (Porto)

Crveni karton: Otavio (Porto)

INTER (3-5-2): Onana - Ačerbi, Škrinijar (od 81. Damfris) , Bastoni - Darmijan, Barela, Čalhanoglu, Mhitarijan (od 76. Brozović), Dimarko (od 58 Gosens) - Džeko (od 58. Lukaku), Martinez

 PORTO (4-4-2): Kosta - Mario (0d 90+2 Boržes), Pepe, Markano, Zaidu - Otavio, Uribe, Grujić, Galeno (od 51. Evanilson) - Taremi, Pepe.

LIGA ŠAMPIONA - OSMINA FINALA, PRVI MEČEVI

Utorak

Ajntraht - Napoli 0:2 (0:1)

/Osimen 40, Di Lorenco 65/

Liverpul - Real Madrid 2:5 (2:2)

/Nunjez 4, Salah 14 - Žunior 21, 36, Militao 47, Benzema 55, 67/

Sreda

Inter - Porto 1:0 (0:0)

/Lukaku 86/

Lajpcig - Mančester Siti 1:1 (0:1)

/Gvardiol 70 - Marez 27/

Utorak (14. februar)

Milan - Totenhem 1:0 (1:0)

/Dijaz 7/

Pari Sen Žermen - Bajern Minhen 0:1 (0:1)

/Koman 53/

Sreda (15. februar)

Klub Briž - Benfika 0:2 (0:0)

/Žoao Mario 51pen, Neres 88/

Borusija Dortmund - Čelsi 1:0 (0:0)

/Adejemi 63/


tagovi

Marko GrujićRomelu Lukaku

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara