Poslednji utisak je najjači

Vreme čitanja: 3min | čet. 26.05.22. | 10:13

Crveno-belima niko neće moći da oduzme minuli rad kako god se večerašnje finale Kupa završilo, ali moći će da im zameri ako sezonu završe na neslavan način

 Kako god da se završi finale Kupa i susret sa Partizanom, niko timu Dejanu Stankovića neće moći da oduzme Evropu. Onu noć u Bragi, istorijski rezultat i plasman u osminu finala Liga Evrope. Niko neće moći da im oduzme junačku pogibiju protiv Glazgov Rendžersa kada su crveno-beli, u najmanju ruku, bili ravnopravan rival finalisti Ligi Evrope. Neće moći da im oduzme minuli rad, ali moći će eventualno da im zameri što su, u slučaju da prepuste pehar Partizanu, jednu uspešnu sezonu završili na neslavan način.

Igraće Crvena zvezda večeras na stadionu Rajko Mitić (18 časova, TV Arena) za totalnu dominaciju i istorijski podatak, jer je samo jednom od kada postoji klub sa Marakane uspeo da odbrani duplu krunu. Igraće i za poslednji utisak, koji je po pravilu najjači. Imaće protiv sebe tim Dejana Stankovića motivisanog rivala, ali i ispraženjen rezerovar psihološke i fizičke snage. Uostalom, Crvena zvezda je već u bliskoj prošlosti, protiv istog rivala na istom mestu, platila ceh fudbalskog mamurluka.

Izabrane vesti

Te 2019. godine tim Vladana Milojevića je prilično lako osvojio titulu, a potom odrađivao posao i bio prilično intertan u finalu protiv Partizana (1:0). Gotovo da nije zapretio. Prošle sezone ekipa Dejana Stankovića je četiri sedmice pre finala Kupa odbranila titulu, ali je smogla snage da odigra još jedan meč. Na na najvišem, ali na potrebnom nivou. Dovoljnom da posle penal serije trijumfuje protiv Partizana.

Posle slavlja, izazvanog petom osvojenom titulu zaredom, Crvena zvezda je počela da „igra“ finale Kupa. Produžetak saradnje sa trenerom Dejanom Stankovićem dan uoči četvrtog susreta sa crno-belima ove sezone, bio je jasan pokazatelj da klub i dalje veruje u jedan projekat. I da namerava da Dejana Stankovića učini najtrofejnijim trenerom u novijoj istoriji, od Barija koji je referntna tačka do današnjeg dana.

Temperamentni stručnjak može danas da osvoji peti pehar i produži niz nepobedivosti u sudaru sa crno-belima. Bio bi to više psihološki efekat, jer bi Crvena zvezda – a i sam Stanković koji je do granice dozvoljenog osetljiv na poraze – sa mnogo više elana upla u novu sezonu.

Crvena zvezda je prilično dobro odigrala martovski derbi. Zakazala je u aprilu, ali je ostvarila rezultat dovoljan da napravi odlučujući korak ka tituli. Međutim, široki navijači puk nije bio zadovoljan izdanjem, niti činjenicom da su crveno-beli bili ofanzivno vrlo stidljivi. Gotovo bez zicer situacije.

Posebno, što je tokom marta Crvena zvezda igrala prilično dobro. Pobedila derbi, dominirala u pojedinim delovima dvomeča protiv Glazgov Rendžersa.

„Zvezda ti daje obavezu da budeš pravi. Ne dozvoljava ti da budeš umoran. Sezona jeste bila teška, iscrpljujuća, bili smo saterani uza zid, jer nismo smeli da izgubimo. Taj stres smo uspeli da prevaziđemo, uz pomoć navijača i parolu ’Zajedno možemo sve’. Jesu umorni, ali njihov problem je što imaju ludog trenera koji neće da odustane. Bilo je vreme za slavlje. Bilo i prošlo. Sada nas čeka specifična utakmica, ponovo će odlučivati detalji. Izaći ćemo u najjačem sastavu. Ove sezone smo ispunili skoro sve ciljeve, ovaj meč sutra nam dolazi kao... Ajde da kažem jagoda na torti. Mi sutra idemo na trofej i pobedu“, poručio je Dejan Stanković.

Crvena zvezda će, pre svega, morati da bude agresivija u sredini terena u odnosu na prethodni meč kada su crno-beli suzili koridore Ivaniću i Kataiju. Praktično ih izbacili iz igre. Očekuje se da Dejan Stanković ponovo osigura vezni red i ubacivanjem Srnića pokuša da zaustavi Partizana u brzim tranzicijama. Moguće je da nećemo gledati lep meč. Kraj je sezone, ulog je veliki, Zvezda hoće poslednjim utiskom da stavi pečat na sezonu.


tagovi

Dejan StankovićAleksandar KataiMirko Ivanić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara