ZVEZDA – TIM ZA FINALE: Enigma Kataijeva uloga, sluti na pojačanu sredinu terena

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.05.22. | 20:01

Samo jedna promena u odnosu na aprilski derbi

Golovi se broje, ali derbi odlučuju osvojene druge lopte, dueli, agresija“.

Ovim rečima trener Crvene zvezde Dejan Stanković najavio je poslednji meč u sezoni, odnosno finalni okršaj u Kupu protiv Partizana. Jasno je da će temperamentni stručnjak u utakmici velikog značaja, bez obzira na rasterećenost usled osvajanja titule, staviti po strani utisak o igri. I da će fokusirati samo i isključivo na rezultat, iako navijači Crvene zvezde očekuju lepršavu igru, na gol više.

Izabrane vesti

Moguće je da će Crvena zvezda izgledati gotovo identično kao u aprilskom derbiju, završenim bez golova. Odnosno da će sredina terena biti pojačana Slavoljubom Srnićem. On je bio veliko iznenađenje u martovskom okršaju, kada je Crvena zvezda odličnom partijom, počela da topi prednost na tabeli tima Aleksandra Stanojevića.

Uz Sanoga, Srnić bi trebalo da bude zaštita poslednjoj liniji Crvene zvezde od dobre tranzicije crno-belih. Ulazak Srnića u startnu postavu, preseliće El Fardu Bena na klupu za rezerve. Ofanzivniju ulogu imaće Gelor Kanga, dok će iza napadača Ohija dejstvovati Mirko Ivanić i Aleksandar Katai. Uloga Zvezdinog Magika biće najveća enigma, posebno u postavi sa dvojicom zadnjih veznih. U prethodnim derbijima Katai je bio lutajuća mina. Imao je sjajno izdanje Katai u martovskom derbiju, kao i ostatak crveno-belog tima, ali je bio ispod nivoa u poslednjem prvenstvenom okršaju. Trener Dejan Stanković ga je povremeno koristio i kao drugog napadača, kada se opredeljivao za romb u sredini terena.

Jasno je da će Milan Gajić igrati desnog beka, Kristijano Pičini je ponovo povređen i praktično je na odmoru. Ostatak tima je poznat. U centralnom delu odbrane igraće Eraković i Dragović, dok je levi bok rezervisan za Milana Rodića.


tagovi

Kup SrbijeDejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara