(©Reuters)
(©Reuters)

Poštena podela u Londonu: Čekićari s penala sačuvali niz bez poraza (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 01.02.24. | 22:28

Bornmut vodio od trećeg minuta – 1:1

Rezultat najpravedniji – 1:1. Nema mnogo utakmica koje se završe onako kako bi trebalo, suditi po igri, šansama, toku meča. Ali, ova večeras u Londonu je ispala baš poštena: Vest Hem i Bornmut su bili rame uz rame, ostavili su podjednak utisak na zelenom polju i na kraju su podelili po bod.

Vest Hem nije iskoristio prednost domaćeg terena, ali mu je za utehu što je makar nastavio svoj niz bez poraza u Premijer ligi. Bila je ovo šesta utakmica u nizu u kojoj su Čekićari zakačili bar jedan bod. A, u 11 poslednjih kola i dalje imaju samo jedan poraz i to od Fulama.

Izabrane vesti

No, bez obzira na to tim Dejvid Mojesa ne može dalje od šestog mesta na tabeli, konkurenti su mu daleko pobegli. Mada, bili bi srećni i zadovoljni u Vest Hemu kada bi i na toj poziciji završili.

Bornmut je fenomenalno otvorio utakmicu, igrao se 3. minut kada je Solanke kaznio to što je Vest Hem pokušavao da izigrava Barselonu iz njenih tika-taka dana. Zabrljali su defanzivci domaćeg tima, Kurt Zuma se spetljao s loptom, odigrao lošu povratnu za golmana, a Solanke potpuno sam samo gurnuo fudbal u mrežu – 0:1.

Dugo je bilo potrebno Mojesovim pulenima da se oporave od takvog šokantnog početka utakmice. Jalovi posed imao je Vest Hem, bez šanse za gol više od polovine poluvremena. I tek u 26. minutu proradila je dobro podmazana ekipa Čekićara, ali kako to obično bude, onda lopta baš i nije htela da ih sluša.

Bouven je u 26. minutu imao zicer glavom, koji je odbranio Neto, a samo koji tren posle toga je Souček promašio kolosalnu šansu glavom i ostao da kori samog sebe zbog tog propusta.

Nije ni Bornmut bio bez velike prilike, ali se obrukao Semenjo koji je u situaciji jedan na jedan sa golmanom nije ni gledao gde šutira, već je zapeo iz sve snage i pogodio Areolu na golu Vest Hema.

Manje velikih prilika je bilo u nastavku, a Čekićari su do boda došli praktično niotkud. Lojd Keli je bez ikakvog razloga sapleo Kudusa na 13-14 metara od gola i posle VAR asistencije dosuđen je penal za domaćina, koji je Vord-Prous pretvorio u izjednačenje – 1:1.

Mnogo trčanja, agresivnosti, ali malo šansi je viđeno do kraja, Bornmut je uspeo da sačuva bod, a Vest Hem svoju seriju bez poraza. Dovoljno razloga za zadovoljstvo za obe strane.

PREMIJER LIGA - 22. KOLO

Utorak

Notingem Forest - Arsenal 1:2 (0:0)

/Avonji 89 - Žezus 65, Saka 72/

Fulam - Everton 0:0

Luton - Brajton 4:0 (3:0)

/Adebajo 1, 42, 56, Ogbene 3/

Kristal Palas - Šefild 3:2 (2:2)

/Eze 17, 27, Olise 67 – Brereton Dijaz 1, Mekati 20/

Aston Vila - Njukasl 1:3 (0:2)

/Votkins 71 – Šar 32, 36, Moreno 52ag/

Sreda

Mančester Siti - Barnli 3:1 (2:0)

/Alvarez 16, 22, Rodri 46 - Al Dahil 90+1/

Totenhem - Brentford 3:2 (0:1)

/Udogi 48, Džonson 49, Rišarlison 56 - Mope 15, Toni 67/

Liverpul - Čelsi 4:1 (2:0)

/Žota 23, Bredli 39, Soboslaj 65, Dijaz 79 - Enkunku 71/

Četvrtak

Vest Hem - Bornmut 1:1 (0:1)

/Vord-Prouz 61p - Solanke 3/

Vulverhempton - Mančester Junajted U TOKU



tagovi

Vest HemBornmutPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara