Atletiko Madrid (©Reuters)
Atletiko Madrid (©Reuters)

Pravda je zadovoljena: Sjajni Morata omogućio Grizmanu 100. gol i pobedu Atletika u Bilbau (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 15.10.22. | 23:19

Madriđanima nepravedno poništen gol u 10. minutu, ali su ipak slavili na San Mamesu - 1:0 (0:0)

Drmaju unutrašnji problemi Atletiko Madrid, deluje da Dijego Simeone ne drži situaciju pod kontrolom kao nekada, ali i pored toga Jorgandžije drže korak za vodećim tandemom španskog fudbala, Real Madridom i Barselonom, koji se u nedelju od 16.15 sastaju u međusobnom okršaju.

Uvertira El klasiku bio je večerašnji derbi na San Mamesu, između četvrtoplasiranog Atletik Bilbaa i trećeplasiranog Atletiko Madrida. Očekivano, viđen je napet i uzbudljiv meč. Gosti su slavili 1:0 jubilarnim 100. golom Antoana Grizmana za Atletiko u Primeri, posle mnogo, mnogo prolivenog znoja i nerviranja.

Izabrane vesti

Počelo je poništenim pogotkom Alvara Morate u 10. minutu zbog faula nad Jerajem. Jeste ruka španskog reprezentativca bila na leđima protivničkog igrača dok su trčali ka lopti, ali intenzitet nije bio toliki da bi se svirao prekršaj. Sudija Horhe Figueroa je, ipak, mislio drugačije. Pustio je Moratu da matira Unaija Simona, a onda posle odgledanog snimka sporne situacije pokazao da se gol ne priznaje. Istovremeno su i rezervni fudbaleri Atletiko Madrida na klupi gledali video na mobilnom telefonu. Da li uz Simeoneovu dozvolu ili ne, to je već pitanje. Teško je zamisliti da Argentinac dozvoljava mobilne telefone na klupi, ali ne treba isključiti i mogućnost da pripada nekom od članova stručnog štaba.

Svakako, utisak je da Figuero nije doneo ispravnu odluku, ali ona nije poljuljala samopouzdanje Atletikovih fudbalera. Kao ni činjenica da osim u toj situaciji nisu uputili niti jedan šut ka Bilbaovom golu u prvom delu utakmice.

Pauza je prijala gostima, samo dva minuta po povratku na teren stigli su do vođstva. Morata je sjajno reagovao, ovaj put dobio duel s Jerajem i odigrao povratno dodavanje za Grizmana, koji je udarcem iz trka stigao do lepog jubileja u svom drugom mandatu kao igrač Atletiko Madrida. Inače je Francuzu ovo bio ukupno 162. gol u prvenstvu Španije, kada se računaju i nastupi za Real Sosijedad (40 pogodaka) i Barselonu (22).

Sigurno su delovali gosti posle stečene prednosti, a nije ih poremetila ni povreda Jana Oblaka, koji je dvadesetak minuta pre kraja morao da napusti teren drugi put ove sezone. Pokušao je da nastavi susret posle žestokog pada nakon vazdušnog duela sa Aleksom Berengerom, ali nije mogao. Bol u ramenu bio je prevelik.

Menjajući golmana, Simeone je uz Iva Grbića uveo i Saula i Anhela Koreu umesto De Pola i Morate. Nezadovoljnog Žoaa Feliksa ostavio je za 82. minut, kada je Portugalac sa Vicelom zamenio Lemara i Kokea.

U finišu meča domaćin je mogao do boda. Dani Vivijan je šutirao, u bloku se našao Reinildo, a sudija Figueroa ponovo išao da gleda snimak. Tražili su Bilbaovi igrači penal, ali je očigledno bilo da je lopta pogodila reprezentativca Mozambika u glavu. Ovaj put arbitar je doneo ispravnu odluku.

Inače, meč u Bilbau bio je i prilika da domaći navijači "pecnu" goste iz Madrida, podsećajući ih na istoriju. Porukom "dobro došli u kuću vaših roditelja" pristalice Atletik Bilbaa aludirale su na činjenicu da su Atletiko Madrid 26. aprila 1903. osnovala trojica studenata iz Baskije.

PRIMERA – 9. KOLO

Petak

Rajo Valjekano - Hetafe 0:0

Subota

Đirona - Kadiz 1:1 (0:0)

/Stuani 90+11pen - Fernandez 46/

Valensija - Elče 2:2 (2:1)

/Kavani 41pen, 45+7 - Milja 29pen, 65/

Majorka - Sevilja 1:0 (0:0)

/Gudelj 53/

Atletik Bilbao - Atletiko Madrid 0:1 (0:0)

/Grizman 47/

Nedelja

14.00: (2,70) Selta (3,10) Sosijedad (3,00)

16.15: (2,35) Real Madrid (3,50) Barselona (3,15)

18.30: (2,25) Espanjol (3,30) Valjadolid (3,60)

21.00: (1,60) Betis (4,00) Almerija (6,50)

Ponedeljak

21.00: (1,63) Viljareal (3,80) Osasuna (6,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Atletiko MadridAtletik BilbaoAlvaro MorataAntoan Grizman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara