Darvin Hem (Foto: AFP)
Darvin Hem (Foto: AFP)

Lejkersi će u sledeću sezonu ući sa novim trenerom

Vreme čitanja: 1min | pet. 03.05.24. | 16:18

Očekuje se da se uprava tima iz Los Anđelesa u narednim danima zahvali Darvinu Hemu

Drugu sezonu u nizu košarkaši LA Lejkersa gube od Denvera u plej-ofu NBA lige. Malo je falilo da opet bude "metla", međutim slaba je uteha to što se su izbegli "čišćenje". Svakako ne dovoljna da bi Darvin Hem zadržao posao glavnog trenera.

Kako novinari bliski franšizi iz "grada anđela", otkrivaju, uprava "jezerdžija" će se u narednim danima zahvaliti 50-godišnjem stručnjaku na saradnji i krenuti u potragu za novi trenerom. Čak neki pominju ime Džej Džej Redika, koji od završetka igračke karijere 2021. godine nije još imao trenerskog iskustva.

Izabrane vesti

Hem je ulogu glavog trenera Lejkersa preuzeo pre dve sezone nakon što došao iz stručnog štaba Milvokija gde je od 2018. do 2022. radio kao pomoćnik i za to vreme uzeo šampionski prsten 2021. Pre toga je na istoj poziciji bio u Atlanti (2013-2018) i Lejkersima (2011-2013) gde je i ušetao u trenerske vode. Ipak, na svom prvom poslu kao glavnokomandujući se nije najbolje snašao. Jeste uspeo da tim sa Lebonom Džejmsom i Entonijem Dejvisom oba puta odvede u plej-of, čak jednom i do konferencijskog finala, međutim uprava, navijači, a i sami igrači nisu bili zadovoljni načinom na koji je vodio ekipu.

Vredi takođe spomenuti da su Lejkersi sa njim na klupi ove sezone osvojili prvo izdanje NBA Kupa, novokomponovanog takmičenja koje se igra u toku sezone.


tagovi

Los Anđeles LejkersNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara