(©Reuters)
(©Reuters)

PSŽ obavestio Barsu da će platiti klauzulu za Dembelea

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.07.23. | 22:39

Rok do ponedeljka u ponoć, ali igrač mora da deponuje novac u banku

Digli su ruke u Barseloni. Usman Dembele će gotovo sigurno nakon ponedeljka biti fudbaler Pari Sen Žermena. Jer, katalonski gigant je nemoćan da ga zadrži.

PSŽ je danas u toku dana zvanično, pismenim putem, obavestio Barselonu da će platiti otkupnu klauzulu za Dembelea i zatražio dozvolu da započne pregovore sa fudbalerom. Klauzula iznosi 50.000.000 evra, ali su dve „kvake“ tu: prva je da važi do 1. avgusta i nakon tog dana se duplira. Što znači da Parižani moraju do ponedeljka pred ponoć sve da završe. I druga je da novac u banku mora da pošalje – igrač.

Izabrane vesti

A, to znači da bi Dembele morao koliko sutra da odleti iz Dalasa, gde je na pripremama sa Barselonom, put Španije da bi uplatio novac koji će mu, pretpostavka je, poslati PSŽ.

Ima Francuz i direktan finansijski interes od ovog posla, jer od tih 50.000.000 evra obeštećenja, njemu ide 25 odsto, prema ugovoru koji ima sa Kataloncima. Do skoro se pisalo čak da je 50 odsto, ali španski AS tvrdi da je ipak polovina od toga.

Činili su sve ljudi iz Barselone prethodnih dana da ubede Dembelea da ostane, da produži ugovor.

„Smatram da je Usman igrač koji pravi razliku. Rekao sam to kada sam došao u klub, ponavljam to i sada. On ima potencijal da bude najbolji igrač na svetu na svojoj poziciji. Verujem u to. On je suštinski važan igrač za nas“, rekao je trener Barselone Ćavi.

To, ipak, neće imati neki uticaj na brzonogog Francuza, tvrde španski mediji. On je rešio da ode, na sličan način kao svojevremeno Nejmar. I u isti klub.

Novac koji će dobiti od transfera, Barselona će, po svim informacijama, investirati u dovođenje Bernarda Silve iz Mančester sitija.


tagovi

Usman DembeleBarselonaPari Sen Žermen

Obaveštavaj me

Barselona
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara