Usman Dembele (Reuters)
Usman Dembele (Reuters)

PSŽ spremio bombu: U naredna tri dana mora da aktivira klauzulu Usmana Dembelea!

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.07.23. | 15:25

Zamena za Embapea?

Prva tura pojačanja u Pari Sen Žermenu (Ugarte, Ernandez, Škrinijar, Li, Asensio, Ndur) je promovisana početkom jula, a sada sledi druga.

PSŽ ima tri dana da aktivira otkupnu klauzulu Usmana Dembelea iz Barselone!

Izabrane vesti

Svi relevantni mediji iz Francuske i Španije javljaju da je PSŽ blizu dovođenja francuskog krila. Dembele ima fiksnu otkupnu klauzulu u visini od 50.000.000 evra ali ona traje do 31. jula. Posle tog datuma, klauzula raste na 100.000.000 evra. Sveci se nadaju da će uspeti da završe posao pošto imaju dogovor sa igračem.

Dembele je velika želja Luisa Enrikea koji nema emocija prema bivšem klubu, a svestan je i da mu kuva odlazak Kilijana Embapea pa želi na vreme da obezbedi zamenu.

Iako je Barselona imala Dembelea u dugoročnim planovima znala je da postavljanje ovakve klauzule nosi veliki rizik. Ali i to je bolje nego da im je otišao za džabe kao što je izgledalo prošlog leta kada je 15 dana bio slobodan igrač. Tada je Dembele nakon brojnih kontroverzi i peripetija ipak pristao da stavi paraf na novi dvogodišnji ugovor. Ali uz pomenutu klauzulu.

Zato ovih 50.000.000 evra uopšte ne zvuči loše za Barselonu s obzirom na finansijsku situaciju u klubu i da je Dembele jedan od najplaćenijih igrača. Iako je njegova realna tržišna vrednost veća.

Francuskom ofanzivcu se ide u Pariz i sviđa mu je projekat Svetaca sa Enrikeom na klupi. Čeka ga mesto u startnih 11 u napadačkom trilingu sa Nejmarom i centarforom koji tek treba da dođe a opcije su Hari Kejn, Rasmus Hejlund, možda i Dušan Vlahović...

 


tagovi

Usman DembeleLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

PSŽ
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara