©Reuters
©Reuters

Puklo između Prosinečkog i Sarajeva

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.12.22. | 16:33

Mirza Varešanović novi trener Bordo tima

(Od izveštača Mozzart sporta iz Sarajeva)

Iako se sve činilo kao gotovo, te je samo bilo pitanje dana kada će Robert Prosinečki biti zvanično predstavljen kao novi trener Sarajeva, ipak od toga neće biti ništa. Proslavljeni fudbalski as je nekoliko dana boravio u Sarajevu, gde je razgovarao sa prvim čovekom kluba Ismirom Mirvićem i sve je na prvu bilo dogovoreno. Koliko se daleko otišlo u pregovorima najbolje govori činjenica da je popularni Žuti već bio formirao stručni štab i sastavio listu potencijalnih pojačanja za bordo tim, gde je prednjačio iskusni vezista Elvis Sarić, kojeg je upravo Prosinečki promovisao u reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Izabrane vesti

Međutim, nakon toga se sve ohladilo. Zapelo je u pregovorima, i na koncu puklo. Navodno je došlo do razmimoilaženja u stavovima oko finansijskih uslova, ali i igračkog kadra kojim trenutno raspolaže Sarajevo. Javnost je sa nestrpljenjem očekivala zvaničnu potvrdu da će upravo legendarni as sa klupe predvoditi bordo tim, ali će se na njegov drugi trenerski mandat na ovim prostorima morati još čekati, pošto je u prošlosti obavljao funkciju selektora Bosne i Hercegovine.

U međuvremenu, pojavile su se i informacije da je Prosinečki dobio izdašnu ponudu azerbejdžanskog Nefčija, gde bi trebalo da zameni Lorensija Regekempfa. Navodno je i to umnogome uticalo da pukne veza između hrvatskog stručnjaka i Sarajeva.

Osim Prosinečkog, za trenersku poziciju licitiralo je još nekoliko imena poput Husrefa Musemića i Zorana Zekića, ali se Uprava sarajevskog premijerligaša odlučila za Mirzu Varešanovića.

To će za 40-godišnjeg stručnjaka biti drugi mandat na klupi Sarajeva, nakon što je tu funkciju obavljao u sezoni 2010-2011.


tagovi

FK SarajevoRobert Prosinečki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara