Slavlje Junajtedovih fudbalera nakon gola Rašforda (Reuters)
Slavlje Junajtedovih fudbalera nakon gola Rašforda (Reuters)

Rašfordova sezona karijere! Pojeo Lester na Old Trafordu i doveo Junajted na tri boda od Sitija (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.02.23. | 17:00

Reprezentativac Engleske nastavio teror, dva puta tresao mrežu Lisica i stigao do brojke od 24 ovosezonska gola u dresu Crvenih Đavola

Da li Mančester Junajted kandidat za titulu u Premijer ligi, možda je još prerano iznositi tako smele tvrdenje. Ali činjenica u koju više niko ne sumnaj je da Crveni Đavoli krupnim koracima gaze ka Ligi šampiona. Markus Rašford ne planira da stane, jaše na talasu, iz ličnog ugla gledano, nezapamćenog golgeterskog raspoloženja i pomaže Junajtedu da kampuje u vrhu tabele engleske elite, tamo gde mu je i mesto. Sa nova dva gola reprezentativac Engleske je pojeo Lester na Old Trafordu u 24. kolu Premijer lige i tako doveo na svoj tim na samo tri boda zaostatka od gradskog rivala Mančester Sitija - 3:0.

Uz odličnu, disciplinovanu igru čitave ekipe, dve vanserijske intervencije Davida De Hee dok je rezultat još bio 0:0, Ogroman posao koji je centarfor Vut Veghorst obavljao po čitavom terenu, energičnost Lisandra Martineza koji maltene nije izgubio duel za 90 i kusur minuta, dirigovanje Bruna Fernandeša, lovorike je ipak pokupio maestralni Rašford.

Izabrane vesti

Od Svetskog prvenstva u Kataru 25-godišnjak se ne zaustavlja i bukvalno trese mreže kako poželi. Bila mu je ovo 17. utakmica od Mundijala, a postio je na samo tri. Već prvim golom nakon autoritativne završnice iz 25. minuta došao je do najboljeg golgeterskog učinka dosadašnje karijere. Taj vodeći bio mu je 23. ove sezone, u 56. minutu dodao je još jedan na svoj konto. A o nezaustavljivosti u drugom delu sezone svedoči činjenica da je po povratku iz Katara postigao čak 16 golova! Današnji meč bio mu je peti uzastopni na kojem je tresao mrežu bar jednom.

Za razliku od početka sezone, poraza od Brajtona na Old Trafordu na otvaranju prvenstva, Erik Ten Hag je transformisao Junajted u ekipu koja ne gubi na svom terenu. Đavoli su ispustili samo četiri od moguća 33 boda. Da današnji trijuf prođe glatko postarao se David De Hea. Sa dve maestralne reakcije, prvo na udarac Harvija Barnsa u devetom, a zatim i Kelečija Ihenaća u 22. minutu, sprečio je da njegov tim dođe u situaciju da mora da juri rezultat. Kao da su odbrane Španca demoralisale Lester od kojeg do kraja utakmice napadački nismo videli mnogo. Iskusni čuvar mreže dao je krila saigračima, a oni su njemu potonjom kontrolom utakmice omogućili da postane Junajtedov rekorder - sa 179 utakmica bez primljenog gola odvojio se od Pitera Šmajhela i postao lider klupske večne liste.

Kada su domaći zauzdali napade raspoloženog Lestera, tima što je Totenhemu i Aston Vili u prethodna dva meča spakovao ukupno osam golova, mnogo se lakše disalo. Naročito u drugom poluvremenu. Šansu u drugih 45 minuta dobio je Džejson Sančo, proslavio je malo pre isteka sat vremena igre drugi gol Rašforda (isprva poništen zbog ofsajda, pa priznat nakon VAR intervencije), da bi koji minut kasnije Englez novim golom nagovestio da će do kraja sezone biti korisno oružje Ten Hagovog tima.

Koliko je Junajted prilika stvorio, komotno je mogao goste sa King Pauer stadiona da počasti još kojim golom. U prvom delu zicer je propustio Diogo Dalo, početkom nastavka prečku je zatresao Lisandro Martinez, Deni Vord zaustavio jedan pokušaj Rašford, u smiraj utakmice sprečio i Veghorsta da se upiše u strelce.

PREMIJER LIGA – 24. KOLO

Subota

Aston Vila - Arsenal 2:4 (2:1)

/Votkins 6, Kutinjo 31 - Saka 16, Zinčenko 60, Martinez 90+3 autogol, Martineli 90+8/

Brentford - Kristal Palas 1:1 (0:0)

/Janelt 90+6 - Eze 69/

Brajton - Fulam 0:1 (0:0)

/Solomon 88/

Čelsi - Sautempton 0:1 (0:1)

/Vord Praus 45+1/

Notingem Forest - Mančester Siti 1:1 (0:1)

/Vud 84 - Silva 41/

Everton - Lids 1:0 (0:0)

/Kolman 64/

Vulverhempton - Bornmut 0:1 (0:0)

/Tavernije 49/

Njukasl – Liverpul 0:2 (0:2)

/Nunjes 10, Gakpo 17/

Nedelja

Mančester Junajted - Lester 3:0 (1:0)

/Rašford 25, 58, Sančo 62/

17.30: (1,85) Totenhem (3,70) Vest Hem (4,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Mančester JunajtedMarkus RašfordDžejdon Sančo

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara