Fernando Gago, trener Rasing Kluba (©Reuters)
Fernando Gago, trener Rasing Kluba (©Reuters)

Rasing ne odustaje od titule, San Lorenco mu je naredna prepreka na putu

Vreme čitanja: 4min | pon. 22.08.22. | 23:05

Derbi 15. kola argentinskog šampionata na programu je u noći između ponedeljka i utorka od 23.55 časova po srednjoevropskom vremenu

Sa neverovatnim nizom rezultatom od deset mečeva bez poraza, Rasing stiže kao veliki favorit za duel u sklopu 15. kola argentinske profesionalne lige sa San Lorencom. Sa druge strane i Gavranovi iz Almagra u poslednje vreme beleže dobre rezultate, toliko da su poraženi samo jednom u poslednjih osam utakmica. Bez sumnje okršaj ovih timova ima epitet derbija kola, pored toga što suprostavlja dve ekipe koje su u neverovatnom usponu, oni spadaju i u grupu velikana argentinskog fudbala. Duel na stadionu "Presidente Huan Domingo Peron", iliti na čuvenom El Silindru zakazan je za 23:55 po srednjoevropskom vremenu u noći između ponedeljka i utorka.

Rasing u dosadašnjem toku argentinskog nacionalnog prvenstva ima jednu od najboljih kampanja, u smislu učinka. Tako se Akademci iz Aveljanede posle 14. odigranih kola, nalaze na četvrtoj poziciji sa 24 osvojena boda, uz šest pobeda, šest remija i samo dva poraza. Osim toga, tim koji strateški predvodi Fernando Gago ne zna kako je izgubiti od četvrtog još od kola takmičenja.

Izabrane vesti

Iako su njegove karakteristike igre veoma napadački intenzivne, uglavnom uspevaju da iskontrolišu i oskrnave akcije protivnika. Ipak, ofanzivna efikasnost je ta koja oslikava dosadašnju kampanju Rasinga. To je najbolji tim u napadu od svih 28 učesnika u nacionalnom šampionatu, sa 21 postignutim i 11 primljenih golova, čime su se ujedno svrstali i među najefikasnije defanzivne ekipe.

Posle niza od tri uzastopna remija, od kojih su dva kod kuće, Rasing je ponovo pobedio, kada je u prošlom kolu savladao Banfild u gostima, rezultatom 2:0. Sada Gagov tim ima niz od tri uzastopne utakmice bez primljenog gola, ali i ono najvažnije, ima 10 mečeva bez poraza. Istina je da je u ovom periodu čak šest utakmica završeno nerešeno, što se takođe mora uzeti u obzir, posebno kada ekipa ima poteškoća u propozicionom aspektu. Igrajući kod kuće, Rasing ostaje neporažen od početka sezone, sa četiri pobede i tri remija, uz 14 postignutih i samo četiri primljenih gola.

23.55: (1,90) Rasing Klub (3,40) San Lorenco (4,30)

San Lorenco se nalazi nešto niže na tabeli, ali zauzima 11. poziciju sa 20 bodova. Iako je daleko od vrha tabele, zaostaje samo devet za liderom prvenstva Atletiko Tukumanom, pa niz pozitivnih rezultata ipak može da ga uključi u ovu borbu. Dosadašnji učinak Gavranova iz Almagra broji četiri pobede i čak osam remija, i baš kao i Rasing, jedan je od timova koji su najmanje puta poraženi u takmičenju, takođe sa samo dva neuspeha.

Posle poraza od Patronata, u gostima, San Lorenco je ponovo pobedio kada jer na svom "Pedro Bidegainu" ugostio ekipu Platense i slavio rezultatom 2:0. Dosadašnji prosek golova tima koji predvodi Ruben Dario Insuia takođe je iznenađujući, jer je reč o sastavu koji uspeva da se pozicionira više napadački nego defanzivno. U prilog tome govori činjenica od 19 postignutih i 15 primljenih golova. Međutim, nastupi u gostima, i dalje predstavljaju problem, gde su ostvarene samo dve pobede, dva remija i isto toliko poraza, ali je i tendencija trenera da se igra sa manje izloženosti van svog terena.

Ovaj neformalni Klasik moglao bi da znači povratak Leonarda Sigalija u zadnji liniju Rasinga posle povrede, umesto Džonatana Galvana. U međuvremenu, biće zanimljivo videti da li će Gago odlučiti da Tomas Čankalai nastavi da predvodi Akademce na terenu, nakon što je iznenađujuće zamenio Gabrijela Hauša.

Na strani Gavranova izgleda da je več sve definisano. Ruben Dario Insua imaće samo jednu promenu u odnosu na jedanaestoricu koja su pobedila Platense i to bi bio povratak Agustina Đaja, nakon što je sa reprezentacijom Argentine do 20 godina bio šampion na turniru u Alkudiji, zamenivši Agustina Marteganija. Time se očekuju i određene rotacije, kojim bi se Halil Elias ponovo preselio u centar veznog reda.

Rasing i San Lorenco imaju dugu istoriji međusobnih duela u argentinskom šampionatu. Od 1931. godine, I početka profesionalne ere, ukupno su se susreli 170 puta, uz blagu prednost Akademaca sa 63, naspram 60 pobeda za Gavranove iz Almagra, uz 47 nerešenih ishoda. U amaterskoj eri, zabeleženo je 18 mečeva, u kojim je takođe tim iz Aveljanede imao prednostu u pobedama sa odnosom 9:7, uz dva remija.

Poslednji okršaj ovih timova viđen je 6. maja, u sklopu Liga Kupa, i završen je nerešenim ishodom 1:1. Zanimljivo je, da je posledji put San Lorenco uspeo da savlada Akademce još 2015 godine. Umeđuvremenu, odigrano je još sedam utakmica, sa skorom od četiri pobede za Rasing, uz tri remija, od kojih su dva zabeležena u poslednjim sukobima.

Piše: Đorđe RADONJIĆ

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

--------------------

ARGENTINA 1 - 15. KOLO

Subota

Kolon - Tigre 2:1 (1:0)

/Rodrigez 38, 90+1 - Retegui 87/

Nedelja

Urakan - Njuels 1:0 (0:0)

/Kokaro 72/

Lanus – Arsenal Sarandi 1:0 (0:0)

/Perez 90+5/

Godoj Kruz – Independijente 1:1 (0:1)

/Aljende 56 – Insauralde 42/

River Plejt – Sentral Kordoba 3:0 (2:0)

/Solari 11, Borha 15, Zukulini 67/

Ponedeljak

Defensa i Hustisija - Boka Juniors 0:1 (0:0)

/Luis Vaskez 90+2/

Estudijantes - Union Santa Fe U TOKU

Rosario - Banfild U TOKU

23.55: (1,90) Rasing Klub (3,40) San Lorenco (4,30)

Utorak

02.30: (2,60) Platense (3,00) Taljeres (2,95)

02.30: (1,80) Velez (3,45) Sarmijento (4,80)

23.55: (2,90) Patronato (3,05) Argentinos Juniors (2,60)

Sreda

02.30: (1,62) Atletiko Tukuman (3,70) Barakas (6,00)

02.30: (1,62) Himnasija (3,70) Aldosivi (6,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Argentina 1Rasing KlubSan Lorenco

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara