Raspad sistema! Dinamo doživeo jedan od najtežih poraza u ovom veku (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.03.24. | 20:45

PAOK deklasirao Modre sa 5:1, upisao se i Andrija Živković

Potop u Solunu! Potpuni debakl Dinama! Region više nema predstavnika u Evropi. Nakon poraza na Maksimiru od 0:2, PAOK je na svom terenu samleo Modre i naneo im jedan od najtežih poraza u ovom veku - 5:1. Svoje prste u ovoj grčkoj 'petardi' ima i srpski reprezentativac Andrija Živković. Zapravo, on ju je i 'aktivirao', kada je u 88. minutu pogodio sa 11 metara i definitivno rešio sve dileme oko putnika u četvrtrfinale. Bio je to gol za ukupnih 5:3!

Pisali smo pre sedam dana kako je prokletstvo Dinama i hrvatskih klubova u duelima s Grcima prekinuto. I jeste bilo, međutim ispostaviće se samo na tren. Na tu jednu noć. Pomisli su mnogi da će Zagrepčanima biti dovoljno dva gola viška pred put u Solun, da će neki komšijski klub napokon uspeti da eliminiše grčki - prvi put od raspada SFRJ - ali ništa od toga. Trenutni skor Hrvata sa Grcima (od 1995. godine) glasi: tri pobede, pet remija i 16 poraza.

Izabrane vesti

Modri su odigrali verovatno najslabije evropske poluvreme u poslednjih nekoliko godina što su na kraju skupo platili - eliminacijom. Na krctaoj Tumbi, gde su, doduše, padali i veći i mnogo moćniji, Dinamo se nije snašao, posebno u prvih 35 minuta, koliko je domaćinu bilo potrebno da napuni mrežu Ivana Nevistića. U tom periodu crno-beli su postigli čak tri gola i ne samo anulirali zaostatak iz prvog susreta, nego i poveli u ukupnom skoru sa 3:2.

Trgnuće se Zagrepčani u uvodnim minutima drugog dela, očito da je Sergej Jakirović uspeo da podigne svoje momke pre svega na psihološkom nivou; rezultiralo je to pogotkom za 1:3, no pokazaće se da to je to bila labudova pesma gostiju.

Igrao se 49. minutu kada je Arber Hodža na tren 'isključio' strašnu buku u Solunu, potom je samo nekoliko trenutaka kasnije Dario Špikić zaledio srca 30.000 navijača, kada je izašao jedan na jedan sa Dominikom Kotarskim, ali odlični čuvar mreže pročitao je njegovu nameru i sačuvao dva razlike za za PAOK, odnosno egal u ovom svomeču.

Bio je Dinamo bolji nekih tridesetak minuta u drugom delu, držao loptu, više i opasnije napadao, sve dok se u 72. minutu nije dogodio prekid (korner) nakon kog je jedan od najboljih aktera večerašnjeg okršaja Konstantinos Kulierakis uspeo da po četvrti put smesti loptu iza leđa nemoćmogt Nevistića.

Bilo je jasno nakon tog pogotka da se Modri raspadaju...

Pomenuti Kulierakis veliki je junak trijumfa PAOK-a, imajući u vidu da momak ima samo 20 godina, odnosno da je posle njegovog udarca u 33. minutu lopta zakačila Sučića, promenila pravac i prevarila Nevistića za 2:0, a pride je asistirao Rahmanu Babi za vodeći pogodak domaćina.

Naš Andrija Živković bio je 'na lopti' sve vreme, opasno pretio iz prekida, kreirao igru grčkog sastava, rečju - neuhvatljiv. Na kraju je i nagrađen za sjajno izdanje, pošto je pogodio jedanaesterac.

Primali su Modri i više golova u ovom veku, Lion je im je dao sedam, Real Madrid šest, Bajern takođe pet, pa ipak, uzimajući u obzir ime rivala, ovo je verovatno i najteži evropski neuspeh od 2001. naovamo.

PAOK, s druge strane, po drugi put ulazi u četvrtfinale Lige konferencije. Prethodni put ispao je od Olimpika iz Marselja pre dve godine. Gledajući ukupno, ovo je tek treće četvrtfinale za grčki tim u Evropi.

U sezoni 1973/74. u istoj fazi eliminisao ih je Milan.

LIGA KONFERENCIJE – OSMINA FINALA

(REVANŠ SUSRETI)

Fenerbahče - Union Sen Žiloaz 0:1 (0:0), prvi meč 3:0

/Rasmusen 68/

Fjorentina - Makabi Haifa 1:0 (0:0), prvi meč 4:3

/Barak 59/

PAOK - Dinamo Zagreb 5:1 (3:0), prvi meč 0:2

/Rahman Baba 27, Kulierakis 34, 73, Tomas 42, Živković 88 - Hodža 49/

Plzenj - Servet 3:1 penalima (0:0, 0:0 0:0), prvi meč 0:0

21.00: (1,37) Aston Vila (5,10) Ajaks (7,75) - prvi meč 0:0

21.00: (1,45) Klub Briž (4,50) Molde (7,00) - prvi meč 1:2

21.00: (1,48) Lil (4,20) Šturm (7,25) - prvi meč 3:0

21.00: (3,30) Makabi Tel Aviv (3,50) Olimpijakos (2,15) - prvi meč 4:1

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Liga konferencije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara