(AFP)
(AFP)

Kad igraš 134 minuta sa igračem manje protiv Milana, onda primiš sedam komada (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 14.03.24. | 20:44

Anhel Di Marija potezom majstora na sredini terena nacrtao pobedu Benfike protiv Rendžersa za plasman u četvrtfinale Lige Evrope

Kada je žreb za osminu finala Lige Evrope spojio Milan i Slaviju, Rosoneri su zadovoljno trljali ruke, predstavnici praškog kluba, logično, nisu delili iste emocije. No, Slavija je u prvom meču na San Siru (4:2), uprkos tome što je veći deo meča igrala sa desetoricom, pokazala hrabrost, smelost i sposobnost da se nosi sa favoritom, a otuda se stvorio utisak da bi češki predstavnik u revanšu, na svom terenu mogao da namuči drugoplasirani tim Serije A. Možda bi se takva pretpostavka i obistinila da domaći fudbaleri nisu kopirali glupost iz prvog meča i novim direktnim crvenim kartonom, otvorili ekipi Stefana Piolija auto-put do četvrtfinala. Na onih 4:2 iz prvog meča, dodao autoritativnih 1:3 u revanšu.

U prvom susretu Dijuf je u 26. minutu otvorenim đonom startovao na Kristijana Pulišića. Večeras je u 20. Tomaš Holeš na sličan način nagazio Davidea Kalabriju i zaslužio isključenje. A kada već slovite za autsajdera, ne smete biti toliko nesmotreni i dekoncentrisani i dozvoliti sebi da u dvomeču sa Milanom 134 minta (i više ako na to nakalemimo nadoknadu vremena) igrate brojčano inferiorni. Kada napravite takav kiks, onda dobijete sedam lopti u mreži za 180 i kusur minuta fudbala.

Izabrane vesti

Da je Milan, bez obzira na kapital od dva gola, prišao revanšu vrlo oprezno i posvećeno, pokazale su izjave, ali i startna postava Piolija. Najavio je da će rival ući u utakmicu sa mnogo energije, te objasnio da je Junus Musa starter kako bi predstavljao ispomoć Teu Ernandezu na levom boku. I zaista, Slavija jeste agresivno krenula po eventualni rani gol koji bi dodatno naelektrisao atmosferu na Fortuna areni, ali najveću štetu koju je večeras napravila Rosonerima jeste povreda Majka Menjana. Golman Milana je dobio udarac u uvodnim minutima meča i pored dva ulaska lekarske ekipe Francuz je ostajao na terenu pre nego što je u 14. minutu, majstorskom intervencijom povređenom nogom sprečio špica domaćih Hitila da postigne gol i unese nemir u redove njegovog tima. Ipak, koji minut kasnije, Menjan je usputio mesto Marku Sportijelu, a italijanski mediji pišu da je dobio jak udarac u koleno i da je u pitanju kontuzija.

Sportijelo je uglavnom bio usamljen u svom šesnaestercu, gledajući kako njegovi saigrači terorišu desetkovanu Slaviju. Rafael Leao je komotno mogao da okonča večerašnjii nastup sa het-trikom i bar dve asistencije, ali je poslovično imao nonšalantan pristup u ključnim situacijama. Propustio je dve zicer situacije da zatrese mrežu, još dva puta bio je nedorečen u prijemu kada je delovalo da sledi čista gol šansa. Ipak, ne može se Portugalcu oduzeti asistencija za Kristijana Pulišića kod vodećeg gola, učešće u akciji kao sa malog fudbala kada je Teo pripremio pogodak na tacni Loftus-Ćiku, te majstorsi udarac sa distace ogromnih 3:0 na poluvremenu.


Kako je Milan već tada imao 7:2 u ukupnom skoru u kombinaciji sa napadačkom nemoći Slavije i Milanovom nezainteresovanošću da nastavi da maltretrira protivnika, utisak je da ni nijedan od timova ne bi imao ništa protiv da se drugo poluvreme jednostavno nije igralo. Pioli je menjao, davao priliku igračima koji u poslednje vreme iz različitih razloga nisu igrali previše (Tšau, Čukvueze, Kalulu), ali Luku Jovića nije podigao sa klupe.

Do kraja utakmice Rosoneri su se, shodno rezultatu opustili, te dozvolili rivalu jednu agresivniju sekvencu i počasni gol. Pioli slavi prolaz na dominantan način, ali u očima Zlatana Ibrahimovića, produžene ruke gazde Kardinalea neće baš dopadljivo izgledati to što je Milan u dvomeču primio tri gola sa igračem manje.

Istovremeno, bitku za mesto među osam najboljih u Ligi Evrope vodili su Rendžers i Benfika. Posle 2:2 na Lužu, delovalo je da bi Orlovi mogli ozbiljno da pate dok se čitav Ajbroks trese, ali smušeno napadačko izdanje škotskog velikana kaznio je Rafa Silva i odveo Orlove u četvrtfinale.

Jeste Rafa Silva bio egzekutor, ali ključnu loptu na centru igrališta odigrao je Anhel Di Marija. Majstorski, razume se. Improvizacija u prvu i niska lopta odigrana - glavom. Koliko bi igrača reagovalo kao lucidni Argentinac i otvorilo savršenu kontru. Mogla je Benfika desetak minuta pre kraja da se ratosilja pritiska da Džek Batland nije odbranio udarac Aleksanderu Bahu, ali nije u finišu meča Rendžers uspeo da zagorča život portugalskom velikanu.

LIGA EVROPE – OSMINA FINALA (REVANŠI)

Četvrtak

Rendžers - Benfika 0:1 (0:0)

/Rafa Silva 66/, prvi meč: 2:2

Slavija - Milan 1:3 (0:3), prvi meč: 2:4

/Jurašek 85 - Pulišić 33, Loftus Čik 36, Leao 45+6/

Viljareal - Marselj 3:1(1:0), prvi meč: 0:4

/Kapu 32, Serlot 54, Moskera 86 - Klaus 90+4/

Vest Hem - Frajburg 5:0 (2:0), prvi meč: 0:1

/Paketa 9, Bouven 32, Kresvel 52, Kudus 77, 85/

21.00: (2,00) Atalanta (3,50) Sporting Lisabon (3,70), prvi meč: 1:1

21.00: (1,80) Brajton (3,60) Roma (4,60), prvi meč: 0:4

21.00: (1,17) Leverkuzen (8,00) Karabag (14,0), prvi meč: 2:2

21.00: (1,30) Liverpul (5,90) Sparta Prag (9,00), prvi meč: 5:1

***kvote su podložne promenama


tagovi

ac milanRafael LeaoKristijan Pulišić

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara