Paulo Bento posle poraza od Brazila (©Reuters)
Paulo Bento posle poraza od Brazila (©Reuters)

Rastanak posle eliminacije: Paulo Bento napustio klupu Južne Koreje

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.12.22. | 23:25

"Ovo je odluka koju sam doneo još u septembru", objašnjava Portugalac

Iznenadila je Južna Koreja plasmanom u osminu finala Svetskog prvenstva u Kataru. Azijska selekcija našla se iza Portugalije, a ispred Urugvaja i Gane, ali protiv Brazila nije imala mnogo šansi. Zapravo, pitanje pobednika rešeno je za manje od 15 minuta, koliko je Brazilu trebalo da povede 2:0. Do poluvremena bilo je 4:0, ali su u drugom delu meča izabranici Paula Benta uspeli da postignu utešni pogodak.

On, ipak, nije bio dovoljan da bi Portugalac promenio ranije donetu odluku. Na konferenciji za medije po završetku utakmice saopštio je da više neće biti selektor Južne Koreje.

Izabrane vesti

"Ovo je odluka koju sam doneo još u septembru. Zadovoljan sam i ponosan što sam vodio ovu grupu. Planiram da se odmaram neko vreme, a onda ću videti šta dalje", rekao je Bento novinarima na stadionu 974 u Dohi.

Portugalski strateg preuzeo je reprezentaciju Južne Koreje posle Svetskog prvenstva u Rusiji i rastanka sa Šin Tae-Jongom. Prolaz u nokaut fazu ovogodišnjeg Mundijala i eliminacija od Brazila sigurno nisu učinak koji bi neko okarakterisao kao razočaravajuć, ali biće da Paulo Bento već ima nešto drugo isplanirano ili zaista samo želi da se odmori. Tokom turnira u Kataru prvo je dobio žuti karton zbog burnih reakcija tokom remija sa Urugvajem (0:0), a potom je isključen odmah nakon poraza od Gane (2:3) zbog rasprave sa sudijom Entonijem Tejlorom.

Pre selektorske uloge u Južnoj Koreji, 53-godišnji strateg je vodio kineski Čuncin, Olimpijakos, Kruzeiro, reprezentaciju Portugalije i Sporting Lisabon. Na Evropskom prvenstvu 2012. vodio je Portugalce do polufinala, ali su na Svetskom prvenstvu u Brazilu dve godine kasnije eliminisani u grupnoj fazi. Najveći trofej u trenerskoj karijeri osvojio je sa Olimpijakosom, kada je Atinjanima doneo titulu prvaka Grčke u sezoni 2016/17.


tagovi

Paulo BentoKatar2022reprezentacija Južne Koreje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara