Karnevalski fudbal Brazila - gizdavo, lepršavo, eksplozivno (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 05.12.22. | 21:54

S osmehom i plesom do četvrtfinala...

Gizdavo, lepršavo, eksplozivno. Utisak - neka bude subjektivan - i dalje sa podosta rezerve. I sve to uz široki osmeh i vragolasti sjaj u očima. Ko može tako da igra i pobeđuje? Samo Brazil! Pa kad im se kockice poslože, kad izaberu pravog čoveka da ih vodi sa klupe, onda sva raskoš njihovog jedinstvenog talenta postaje predmet divljenja čitave planete. Korejci su imali pravo na nadu, izašli su iz veoma nezgodne grupe, međutim noćas u Dohi nisu imali ni promil šanse protiv rastrčanog i raspucanog Selesaa. Titeova četa je malčice dodala gas u odnosu na prvu fazu takmičenja i u spektakularnoj partiji slavila sa 4:1.

Hrvati su nakon eliminacije Japana na penale nabusito govorili kako im je svejedno koga će dočekati u borbi za polufinale. Jasno da im nije bilo svejedno ni dok su to izgovarali, a tek nakon ove predstave Brazilaca...

Izabrane vesti

Svaka čast i komšijama i njihovom statusu viceprvaka sveta, ali ovakav Brazil teško će bilo ko zaustaviti do same završnice.

Četa Paula Benta htela je da se nadigrava, nije portugalski stručnjak maltene ništa menjao u taktičkom smislu u odnosu na prethodne tri utakmice, što je, stiče se utisak, olakšalo posao prvom favoritu.

BRAZIL - JUŽNA KOREJA 4:1 (4:0)

/Vinisijus 7, Nejmar 13p, Rišarlison 29, Paketa 36 - Paik 76/

Doha.

Stadion: 974.

Sudija: Kleman Turpan (Francuska).

Žuti karton: Đung (Južna Koreja).

Brazil (4-2-3-1): Alison (od 80. Veverton) - Militao (od 63. Alves), Silva, Markinjos, Danilo (od 72. Bremer) - Paketa, Kazemiro - Rafinja, Nejmar (od 81. Rodrigo), Vinisijus (od 72. Martineli) - Rišarlison.

Južna Koreja (4-2-3-1): Sung – Mun-hvan, Min-če Kim, Jong-kvon, Čin-su (od 46. Hong Čul) - Jung (od 46. Son Đun-ho), In-pom Hvang (od 65. Peik Seung-ho) - Li (od 74. Li Kang-in), Son, Hi-čan Hvang - Čo (od 80. Hvang Ui-džo).

Ponovo je Brazil zaigrao ultraofanzivno, sa četvoricom napadača (Rafinja, Nejmar, Rišarlison, Vinisijus), plus Lukas Paketa koji je više vremena proveo u završnoj trećini terena, nego uz Kazemira. Od takve napadačke sile Korejci jednostavno nisu mogli da se odbrane s onim što su poslali na teren.

Krenulo je furiozno, već u sedmom minutu Vinisijus Žunior je pogodio mrežu golmana Kima, da bi njegov prezimenjakl iz odbrane samo nekoliko minuta kasnije nehotice, u želji da ispuca loptu, udario po nozi Rišarlisona, a Francuz Turpan nije ni trepnuo - pokazao je belu tačku. Povratnik Nejmar bio je siguran...

Kad sa protiv Brazila praktično uđete u utakmicu sa minus dva, čemu možete da se nadate osim katastrofi? I ona bi se verovatno dogodila da šestostruki šampion sveta nije povukao ručnu u drugom poluvremenu.

Ali do kraja prvog noga je bila na gasu...

Najlepši treutak na utakmici videli smo u 29. minutu. Strašna timska akcija koju je započeo i završio Rišarlison. Asistencijom se istakao veteran Tijago Silva koji je tako sa 38 godina i 74 dana postao najstariji 'dodavač' u istoriji Mundijala. Pretekao je Rožea Milu. Kamerunac je 1990. u Italiji kao asistent imao 38 godina i 42 dana.

Do odlaska na odmor golman Koreje još jednom je morao da vadi loptu iz mreže. Još jedna divna kombinacija, ovoga puta Vinisijus i Paketa...

Južna Koreja tako je postala tek drugi tim u potonjih 60 godina koji je primio četiri gola za poluvreme u nokaut fazi. Zanimljivo, prvi je bio baš Brazil. Bilo je to 2014, kad su ga Nemci demolirali sa 7:1.

Koliko je Tite bio zadovoljan onim što je gledao najbolje govori slika posle trećeg pogotka, kada je zajedno sa Rišarlisonom i igračima s klupe zaplesao. Zanimljiva slika koja dosta govori i o samom ambijentu u ekipi.

Vidno je bilo već po izlasku na teren u drugom delu da je Selesao usporio i da neće zalud trošiti energiju. Krenulu su i izmene, što će Koreja iskoristiti da ublaži poraz.

Lako je uočljivo da je Nejmar van ritma i da će mu trebati vremena da se vrati na nivo pre povrede. Odbrana, takođe, nije maksimalno utegnuta, ali deluje da se radi samo o nivou discipline i da će protiv prvog jačeg tima, konkurenta za samu zavrtšnicu, taj segment doći na svoje.

I pored toga, Brazil uz Francusku za sada izgleda kao daleko najozbiljniji kandidat za svetski tron.



tagovi

Katar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara