Benjamin Šeško (©Reuters)
Benjamin Šeško (©Reuters)

Razlika u klasi evidentna i u Nemačkoj: Rozeovi drugopozivci za pet minuta slomili Jang Bojs (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.12.23. | 20:40

Emil Forsberg i Benjamin Šeško iskoristili ukazanu priliku i golovima početkom drugog dela doneli četvrtu pobedu Bikovima u grupnoj fazi

Još posle žreba se moglo pretpostaviti ko će iz Grupe G u nokaut fazu Lige šampiona, međutim, tek je večeras postalo jasno koliko je razlika u klasi između dva prvoplasirana tima velika u odnosu na preostala dva. Tek večeras, jer Lajpcig je, baš kao i Mančester Siti protiv Crvene zvezde u Beogradu, pred svojim navijačima izašao sa praktično rezervnim sastavom na megdan Jang Bojsima, ali ga to nije sprečilo da grupnu fazu okonča trijumfom – 2:1 (0:0).

Trijumfom, koji Lajpcigu suštinski neće doneti previše, osim što će njime nemački klub izjednačiti svoj dosadašnji učinak u grupnoj fazi od 12 osvojenih bodova, koliko je imao i prošle sezone, te 2020. godine. Jang Bojs je pokazao zube na Red Bul Areni, uspeo je i da se vrati posle primljenog gola, da gotovo sat vremena nervira navijače domaćeg tima, odbijajući da položi oružje, ali je na kraju ostao na četiri boda osvojena u duelima sa Crvenom zvezdom.

Izabrane vesti

U Beogradu su utakmicu rešila Sitijeva deca, u Lajpcigu je prevagu doneo spoj mladosti i iskustva - snalažljivost 20-godišnjeg Benjamina Šeška pred protivničkim golom i razoran udarac preko deceniju starijeg Emila Forsberga. Ni jedan ni drugi prema proceni Marka Rozea trenutno nedovoljno dobri da iz utakmice u utakmicu počinju u startnoj postavi, ali dovoljno kvalitetni da naprave razliku protiv švajcarskog tima.

Šeško je bio posebno motivisan, jer u poslednje četiri utakmice u svim takmičenjima sakupio je zbirno tek sat vremena fudbala i sve manje dobija priliku pored odličnog Liosa Opende. Zato je protiv Jang Bojsa krenuo u juriš od samog starta i već u šestom minutu zatresao mrežu. Tada je pak požurio, aktivirao se iz ofsajda, ali je početkom drugog poluvremena sve bilo čisto. Fintom šuta je izbacio iz igre Saidija Janka, namestio se na levu nogu i sa pet metara poslao loptu u dalji ugao...

Samo dva minuta kasnije domaćin je vratio Jang Bojs u život. Učinio je to Kastelo Lukeba pogrešnom procenom na centru igrališta, Žan Pjer Ensame je spremno dočekao njegov kiks, istrčao kontru i vratio loptu na peterac za Ebrimu Kolija, poslavši ga u istoriju! Naime, napadač švajcarskog tima postao je prvi Gambijac strelac u elitnom evropskom takmičenju, a njegova zemlja 108. što je dala strelca u Ligi šampiona (njegov gol pogledajte OVDE).

Međutim, neće Koliju večerašnji meč ostati u najboljem sećanju, jer je senku na njegov prvenac u Ligi šampiona bacio Forsberg samo tri minuta kasnije. Ostao je iskusni Šveđanin sam na levom boku posle pasa Kevina Kampla, nije Janko uspeo na vreme da mu izađe u šut, a 32-godišnji to ne prašta. Neodbranjivo je pogodio dalji ugao za novo vođstvo Lajpciga (gol pogledajte OVDE), ispostaviće se kasnije i pobedu nemačkog tima, iako su gosti iz Švajcarske u završnici imali nekoliko izglednih prilika.

LIGA ŠAMPIONA - GRUPNA FAZA, 6. KOLO

Crvena zvezda - Mančester Siti 2:3 (0:1)

/Hvan 76, Katai 90+1 - Hamilton 19, Bob 62, Filips 85pen/

Lajpcig - Jang Bojs 2:1 (0:0)

/Šeško 51, Forsberg 56 - Koli 53/



tagovi

RB LajpcigJang BojsLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara