Gvardiol i Modrić (Reuters)
Gvardiol i Modrić (Reuters)

Real spremio 100.000.000 za Gvardiola i uzda se u Modrićevu pomoć

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.12.22. | 16:55

Čelsi je do skoro bio u pol poziciji za potpis hrvatskog štopera, ali planove mu kvari Kraljveski klub

Slomio je Joško Gvardiol nos desetak dana pre početka Mundijala, došao u Katar sa maskom preko lica, ali hrvatski zoro na terenu deluje toliko dominantno da je tokom dana iskočilo i ime Real Madrida kao ozbiljnog interesenta za potpis možda i najtalentovanijeg štopera današnjice.

Naime, italijanski novinar Alfredo Pedula tvrdi da Real poput Čelsija koji je delovao kao predvodnik trke za Lajpcigovu zlatnu koku ima spremnih 90.000.000 evra za predstojeće leto. Ali nije nemoguće ni da Kraljevski klub preduhitri konkurenciju, sačeka kraj Mundijala i već zimus posegne za Gvardiolom. U tom slučaju bundesligaš bi tražio oko 100.000.000 evra.

Izabrane vesti

Na Santjago Bernabeu sigurno računaju i na pomoć koju bi njihov Luka Modrić mogao da im pruži pokušajem da nagovori kolegu iz reprezentacije da je najveći fudbalski klub na planeti idealno mesto za njega. Jeste Real trenutno popunjen na štoperskim pozicijama sa Davidom Alabom, Antoniom Ridigerom i Ederom Militaom, ali ne razmišlja se o štoperu od devetocifrenog obeštećenja bez jasnog plana i pripremljenog standardnog mesta u timu. Sa hrvatskim internacionalcem bi se obezbedili za narednih desetak godina i polako utabali put za smenu generacija pošto Alaba ima 30, a Ridiger 29 godina.

Gvardiol već sa 20 godina pokazuje savršenu zrelost igrača koji se bliži četvrtoj deceniji života i da već po izlasku iz tinejdžerskih dana može da komanduje odbranom vicešampiona sveta i da, prema prikazanom u Kataru, stane u red najboljih štopera na svetskom prvenstvu.

Podsetimo da je još pre dve godine Gvardiol odbio da pređe iz Dinama u Lids Junajted jer nije osećao da je dovoljno spreman za Premijer ligu. Trenutno pokazuje da može da igra gde poželi.


tagovi

Joško Gvardiolfudbalska reprezentacija hrvatskereprezentacija Hrvatske

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara