Smail Prevljak u meču sa Kazahstanom (©Reuters)
Smail Prevljak u meču sa Kazahstanom (©Reuters)

Regionalni derbi u Podgorici: Džeko pod upitnikom, Prevljak otkrovenje, Crnogorci bez glavnih aduta

Vreme čitanja: 4min | sub. 11.06.22. | 12:31

Liga nacija, B divizija: Napadač Intera ima lakšu povredu. Domaćin bez Stevana Jovetića, Stefana Savića i Uroša Đurđevića

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Posle dve utakmice u ovom ciklusu Lige Nacija, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je četiri boda. Prvo je usledio gostujući remi sa Finskom (1:1), pa onda domaći trijumf nad Rumunijom (1:0), koji je prikrio svo nezadovoljstvo javnosti prema selektoru Ivailu Petevu i igri Zmajeva.

Izabrane vesti

Uprkos četiri osvojena boda, igra nije bila na zavidnom nivou. Bilo je tu mnogo nedostataka, neorganizovanosti, neuigranosti. U pojedinim momentima je igra delovala kao plod slučajnosti, ali se sa četiri boda ipak ne može biti nezadovoljno. Čovek koji je uspeo da vrati optimizam u redove Zmajeva, ali i BiH javnosti je Smail Prevljak. Napadač belgijskog Eupena je postigao oba pogotka. U Helsinkiju je pogodio bukvalno u poslednjim sekundama, a kakav golgeterski njuh ima pokazao je i u meču protiv Rumunije, kada je opet bio heroj postigavši odlučujući gol.

Priliku da se naplate ovi bodovi, Bosna i Hercegovina ima večeras u Podgorici, kada gostuje kod selekcije Crne Gore (20.45), u trećem koLige B. Crnogorci imaju polovičan učinak. Prvo su na svom terenu savladali Rumuniju 2:0, da bi potom istim rezultatom bili poraženi u Helsinkiju od Finske. Crna Gora nije delovala ubedljivo, pogotovo bez dve najveće zvezde tima Stevana Jovetića i Stefana Savića, te u večerašnji duel nijedna reprezentacija ne ulazi kao favorit.

20.45: (2,90) Crna Gora (3,00) Bosna i Hercegovina (2,65)

Za domaće će ovo biti prilika da se pokuša dostići prvo mesto, jer Finska i BiH trenutno imaju po bod više. Sa druge strane, Bosna i Hercegovina bi u jednu ruku bila zadovoljna i bodom, jer će u utorak u Zenici u direktnom okršaju odlučivati za prvo mesto sa Finskom, koja večeras gostuje Rumuniji.

Gosti su u dobroj atmosferi otputovali put Podgorice, a evidentno je da će i u večerašnjem susretu biti promena u igračkom kadru, što je i potvrdio selektor Petev uz konstataciju da je kapiten Edin Džeko pod znakom pitanja zbog povrede u prethodnoj utakmici.

Nije lako igrati četiri utakmice u desetak dana, zato smo pozvali više igrača za ovaj ciklus. Bitno je da odigramo odgovorno i siguran sam da ako to ispunimo, da ćemo se nazad vratiti srećni. Promena će sigurno biti. Džeko je trenirao, ali ćemo videti da li je potpuno spreman. Ista stvar je i sa Eldarom Ćivićem, dok se vraćaju Rade Krunić i Ermedin Demirović“, istakao je Petev.

Lionel Mesi se vraća u Barselonu – kvota u Mozzartu je 8,00. Pogledajte kompletnu ponudu za letnji prelazni rok.

U Crnoj Gori vlada optimizam. Bez obzira što Jovetić i Savić, kao i napadač Hihona Uroš Đurđević nisu tu, najveće nade svakako se polaže u Adama Marušića, desnog krila rimskog Lacija.

Domaća pobeda protiv Rumunije, donela je dodatnu dozu samopouzdanja pred večerašnji susret.

BiH je reprezentacija koja zaslužuje svaki respekt, jer im igrači igraju u jakim evropskim klubovima. Međutim, naš cilj je jasan – ponoviti borbenost, agresivnost i onaj odnos prema igri koji smo imali u poslednje dve utakmice na svom terenu protiv Grčke i Rumunije i uz podršku navijača sigurno da možemo ostvariti svoj cilj. Gosti su nepredvidivi kada je sastav u pitanju. Ne mogu da nas iznenade, ali imaju izbalansiranu ekipu i po dva igrača na svakoj poziciji. Pojedinačni kvalitet je iznad onoga što pružaju kao ekipa. Ipak, najviPojedinačni kvalitet je iznad onoga što pružaju kao ekipa. Ipak, najviše cenimo sebe, igramo pred svojom publikom i imamo cilj, a to je pozitivan rezultat“, istakao je selektor reprezentacije Crne Gore Miodrag Radulović.

Do sada su Crna Gora i BiH odigrali dva međusobna susreta. Oba duela okončana su bez pogodaka, a s obzirom na trenutne forme ovih selekcija, izgledno je da ih ne bi trebalo biti puno ni večeras u Podgorici.

--------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

LIGA NACIJA – DIVIZIJA B – 3. KOLO

Subota

GRUPA 1

15.00: (1,28) Ukrajina (5,50) Jermenija (11,0)

18.00: (2,65) Republika Irska (2,95) Škotska (2,95)

GRUPA 3

20.45: (2,30) Rumunija (3,10) Finska (3,35)

20.45: (2,90) Crna Gora (3,00) Bosna i Hercegovina (2,65)

***kvote su podložne promenama

Četvrtak

GRUPA 4

Švedska - Srbija 0:1 (0:1)

/Jović 45+3/

Norveška - Slovenija 0:0

Petak

GRUPA 2

Albanija - Izrael 1:2 (1:0)

/Broja 45+2 - Solomon 57, 73/



tagovi

Liga nacijareprezentacija Crne Gorereprezentacija Bosne i Hercegovine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara