Sukob igrača Nanta i Nice (©Reuters)
Sukob igrača Nanta i Nice (©Reuters)

Renu više znače bodovi, razočarana Nica mora što pre da pobedi

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.05.22. | 15:22

Zaostali dueli 36. runde francuske Lige 1 igraju se večeras

Zbog finala Kupa Francuske utakmica Nanta i Rena, odnosno Nice i Sent Etjena odložene su za sredu. Posle osvajanja vrednog trofeja, Kanarinci su ispunili sve ciljeve u sezoni i u nastavku takmičenja žele da potvrde dostignuće dobrim rezultatima. Nant još može da se približi Lionu i učvrsti poziciju u prvoj polovini tabele, ali u ovom kolu dočekuje tim iz Bretanje. Ren apsolutno mora da pobedi na La Bužoaru.

Iako utakmica između Nanta i Rena ne izgleda prestižno, istina je upravo suprotno. Uostalom, sastaće se ekipe koje dobro "guraju" i imaju za šta da igraju. Nant je u subotu uveče osvojio prvi vredan trofej od nezaboravne 2001. godine i obezbedio učešće u Ligi Evrope. Ren je ponovo na četvrtom mestu na tabeli i ima priliku da dođe nadomak treće pozicije, koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Izabrane vesti

Trijumf Kanarinaca u finalu Kupa nije se očekivao pre sezone, pa ni u samom finalu. Nica je bila veći favorit, ali nije uspela da ispuni tu ulogu i nije našla efektan odgovor na penal Ludovika Blasea.

21.00: (5,70) Nant (4,00) Ren (1,60)

Nant je obuzela pobednička euforija i želeće da ponovo obraduje svoje navijače kod kuće. Ali gostima je mnogo stalo jer razmišljaju o Ligi šampiona, i moraju da osovje tri boda. U suprotnom, biće veoma teško dva kola pre kraja Lige 1.

Nantu nedostaju samo Šarl Traore i Pedro Čirivela, inače je tim trenera Antoana Kombuarea kompletan. Gosti su malo lošiji u tom pogledu i neće biti Alfreda Gomisa, Loika Badea, Kamaldina Sulemane, Džeremija Želina i defanzivca Najefa Agerda.

19.00: (1,57) Nica (4,20) Sent Etjen (6,50)

Nica dočekuje davljenika Sent Etjen. Za tim sa Azurne obale će biti najvažnije da što pre zaboravi subotnje neuspelo finale Kupa Francuske. Još mu je dosta obaveza u Ligi 1, gde matematički teži ka prva tri, a samim tim i prolasku u Ligu šampiona za sledeću sezonu.

U poslednja tri duela Orlovi mogu da pokušaju da napadnu treće mesto, ali ne smeju da kiksnu nijednom. Ukoliko pobede Sent Etjen približili bi se ovom cilju i bili dva koraka iza.

Gosti su samo jednom pobedili u poslednjih osam prvenstvenih kola, a u prethodna dva meča Sveci su poraženi od Monaka i Rena. Sent Etjen zauzima 18. mesto koje vodi u baraž za opstanak, a sigurna zona mu je daleko tri koraka.

-------------------------------

Sve utakmice francuske Lige 1 možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-------------------------------

FRANCUSKA 1 - ZAOSTALI MEČEVI 36. KOLA

Sreda

19.00: (1,57) Nica (4,20) Sent Etjen (6,50)

21.00: (5,70) Nant (4,00) Ren (1,60)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Francuska Liga 1NicaSent EtjenNant

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara