REZZIME DANA (subota): Hrvati neprijatno iznenadili

Vreme čitanja: 4min | sub. 25.03.23. | 23:03

Pročitajte ko vam je doneo novac 25. marta, a ko vas je prodao

Pročitajte ko vam je doneo novac 24. marta, a ko vas je prodao

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

Izabrane vesti

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

ZAOKRUŽENO

ŠPANIJA - NORVEŠKA (tip 1, kvota 1,38) - rezultat 3:0

Debitantski nastup Luisa de la Fuentea na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. pokazao je da će biti neophodno određeno vreme da se sve kockice slože, ali i da nekadašnji trener Atletik Bilbaa ima njuh za dobre igrače i pravovremene promene. Norveška je pobeđena 3:0, a do kraja života meč u Malagi pamtiće 32-godišnji napadač Espanjola Hoselu - dvostruki strelac samo nekoliko minuta po ulasku u igru u svom prvom nastupu za A reprezentaciju Španije.

Opširnije OVDE.

ŠKOTSKA - KIPAR (tip 1, kvota 1,18) - rezultat 3:0

Pred punim tribinama Hempden parka u meču prvog kola domaćini su slavili 30. Poveli su pogotkom Džona Mekdžina u 21. minutu. Inače, igrača koji je sa 16 golova i šest asistencija najproduktivniji u nacionalnom timu od dolaska Stiva Klarka na mesto selektora. Uduplo više pogodaka od bilo kog drugog saigrača učestvovao je vezista Aston Vile u tom periodu, pošto je prvi iza njega Lindon Dajks sa 11 (osam golova, tri asistencije). Konačnih 3:0 postavio je Junajtedov Skot Mektomini svojim tek drugim i trećim golom u 38 nastupa za A selekciju Škotske.

Opširnije OVDE.

JERMENIJA - TURSKA (tip 2, kvota 1,50) - rezultat 1:2

Silazak u C diviziju Lige nacija, ispadanje sa Evropskog prvenstva u grupi, bez ijednog osvojenog boda, potom i neodlazak na Mundijal ukazuju na to da je turski fudbal u padu. Ni slike sa nacionalnog stadiona u Jerevanu ne pomažu u promeni utiska. Selekcija Štefana Kunca je pobedom protiv Jermenije otvorila kvalifikacioni ciklus za Euro 2024, ali je do nje došla tek posle preokreta i do samog kraja morala da strepi za istu - 2:1 (1:1).

Opširnije OVDE.

BELORUSIJA - ŠVAJCARSKA (tip 2, kvota 1,20) - rezultat 0:5

Švajcarci su u poslednjih dvadesetak godina evropskoj i svetskoj javnosti uglavnom poznati kao redovni učesnici velikih takmičenja. Sa Mundijala nisu izostali od 2006. godine, a od 2004. samo su jednom izostali sa kontinentalne smotre. A ako se po jutru dan poznaje, peh iz 2012. godine kada su propustili Euro, ostaće izuzetak. Izabranici Murata Jakina autoritativno su otvorili kvalifikacije za predstojeće Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, preorali su teren stadiona Karađorđe i zgazili nemoćnu Belorusiju - 0:5.

Opširnije OVDE.

NEMAČKA - PERU (tip 1, kvota 1,37) - rezultat 2:0

Promešao je Hansi Flik karte za prijateljski susret sa Peruom, ali se to nije odrazilo na rezultat. Najzaslužniji što je bilo tako je Niklas Filkrug, dvostruki strelac. Napadač Verdera pogađao je prvo u 12, potom i u 33. minutu i tako trasirao Nemcima put ka pobedi. Imao je Kai Haverc sredinom drugog dela da trijumf učini ubedljivijim, ali je promašio jedanaesterac.

ANDORA - RUMUNIJA (tip 2, kvota 1,20) - rezultat 0:2

Rutinski je Rumunija izašla na kraj sa Andorom i pobedom otvorila kvalifikacije za EURO 2024. Gosti su do prednosti stigli u 35. minutu, a trijumf potvrdili već u 50. Andora je po isteku sat vremena igre ostala sa igračem manje, ali su Rumuni ubacili u manju brzinu i samo "odradili" poslednjih pola sata.

BOKA JUNIORS - OLIMPO (tip 1, kvota 1,33) - rezultat 2:1

Nije bilo previše preznojavanja kod kladioca kada je ovaj par bio u pitanju. Boka je povela na vreme u 35. minutu preko Agustina Sandeza, dok je sve bilo rešeno u 77. minutu kada je Dario Benedeto duplirao prednost. Gosti su uspeli samo da ublaže poraz preko Nadira Hadida u završnici meča.

PRECRTANO

UAE - TADŽIKISTAN (tip 1, kvota 1,60) - rezultat 0:0

Okršaj dveju azijskih reprezentacija završen je bez pobednika. Ujedinjeni Arapski Emirati bili su favorit, u drugom poluvremenu tu ulogu su i opravdali, ali samo igrom, ne i rezultatom, pošto inicijativu u drugih 45 minuta nisu uspeli da materijalizuju.

HRVATSKA - VELS (tip 1, kvota 1,45) - rezultat 1:1

Nije Hrvatska propustila niti jedno Evropsko prvenstvo od 2004. godine. Verovatno neće ni predstojeće u Nemačkoj budući da deli grupu sa Turskom, Jermenijom, Letonijom i Velsom, ali je tom istom Velsu večeras dozvolila da joj ostavi gorak ukus u ustina na startu kvalifikacija. Igrački, izabranici Zlatka Dalića jesu nadigrali goste sa Ostrva, ali kako nisu naplatili incijativu, kazna je stigla onda kada je najbolnije - u sudijskoj nadoknadi. Hrvatksa od 28. minuta kada je povela nije uspevala da stavi tačku na utakmicu, a pad koncentracije u odbrani i kašnjenje Josipa Juranovića krađu bod(ov)a pretvorio je rezervista Borudhed - 1:1. Razočaravajući start kvalifikacija za trećeplasiranu selekciju sa minulom Svetskog prvensta.

Opširnije OVDE.

MAROKO - BRAZIL (tip 2, kvota 1,75) - rezultat 2:1

Prva utakmica nakon razočaravajućeg Mundijala u Kataru bila je krajnje stresna za Brazil. Toliko stresna da im zapravo nije ni bila potrebna. Maroko je prijateljski meč u Tangeru pred 65.000 svojih navijača pretvorio u bitku na sve ili ništa. Ništa što se dešavalo na terenu nije bilo prijateljski, ulazilo se žustro u duele, bilo je i čestih koškanja između dve strane, ali i sjajnog fudbala. Na kraju, zasluženo su se radovali domaći navijači.

Opširnije OVDE.


tagovi

klađenje rezzime tipovanjarezzimerezzime danarezzime tipovanjaInternet klađenjesportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara