Rezzime jučerašnjeg dana (četvrtak): Španci spasavali tikete

Vreme čitanja: 4min | pet. 13.05.22. | 06:57

Pogledajte ko vam je 12. maja doneo novac, a ko prodao...

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA. Pogledajte kako ste vi tipovali:

Izabrane vesti

ZAOKRUŽENO

REAL MADRID - LEVANTE (tip 1, kvota 1,53) - rezultat 6:0

Ko je odigrao na Real večeras nije morao da strepi. Već je u 13. minutu Mendi pogodio, prednost je duplirao Benzema u 19. posle toga sve je bila rutina i formalnost. Na kraju je Real brojao do šest. Napomenimo da je i Luka Jović upisao asistenciju kod šestog gola. Srbin je ušao u igru u 75. minutu.

SOSIJEDAD - KADIZ (tip 1, kvota 1,85) - rezultat 3:0

Sa četiri vezana meča bez pobede Real Sosijedad je dozvolio Viljarealu da mu se primakne na samo tri boda i potencijalno mu ugrozi šestu poziciju, poslednju koja garantuje Ligu Evrope. Međutim, shvatili su izabranici Imanola Alguasila da je vrag odneo šalu, uozbiljili se i u 36. kolu Primere rutinski odradili posao protiv slabašnog Kadiza - 3:0.

Opširnije OVDE.

ANDERLEHT - ANTVERPEN (tip 1, kvota 1,58) - rezultat 2:1

Anderleht dolazi i do druge pobede u plej ofu Belgije. Savladan je Antverpen sjajnom igrom u prvom poluvremenu. Domaćini su sa penala poveli u 14. minutu, a prednost je duplirana u 44. Na kraju je gost smanjio na 2:1 u 84. minutu, ali tada je bilo kasno za nešto više.

RAJO VALJEKANO - VILJAREAL (tip 2, kvota 1,90) - rezultat 1:5

U prvom delu sezone Valjekas je bio noćna mora za većinu španskih elitnih ligaša, između ostalih i za Barselonu. Niko nije uspeo da dobije na tom stadionu tokom 2021. godine, a onda je krajem decembra krenula serija bez trijumfa koja i dalje traje - Rajo ni večeras nije uspeo da je prekine. Štaviše, doživeo je najteži poraz otkako se vratio u Primeru. Sva tri boda iz Valjekana u velikom stilu odneo je Viljareal, slavivši rezultatom 5:1.

Opširnije OVDE

VIKINGUR - FRAM (tip 1, kvota 1,35) - rezultat 4:1

Nikakve drame nije bilo na ovom meču. Surovi nalet domaćina u prvih pola sata je rešio sve. Na semaforu je stajalo tada 3:0, a ostatak meča je bio samo formalnost.

PRECRTANO

MIDTJILAND - BRONDBI (tip 1, kvota 1,65) - rezultat 2:2

Kiksnuo je Midtjiland kada je bilo ključno da upiše pobedu. Sada je Kopenhagen pobegao na tri boda prednosti. Domaćin je kiksnuo protiv Brondbija koji dugo ne zna za pobedu, a bio je i u seriji poraza. Mogao je krajni rezultat da bude mnogo gori po domaćina. Gosti su poveli, ali je onda Midtjiland napravio veliki preokret golom u 82. minutu. Ipak, na kraju kiks pošto su gosti došli do pobede u 95. minutu

CIRIH - LOZANA (tip 1, kvota 1,45) - rezultat 2:2

Prekinut je niz pobeda Ciriha, ali za konačan redosled na tabeli to nije imalo ikakvog uticaja. Odavno je obezbeđen šampionski naslov, ali svakako je malo ko očekivao da će poslednjeplasirana Lozana uspeti da otkine bodove. Mogao je tim koji je već ispao iz elite i do pobede kada je Kukuruzović pogodio sa penala za 2:1 u 63. minutu. Ipak u samom finišu meča domaćin je izjednačio.

BAZEL - GRASHOPERS (tip 1, kvota 1,80) - rezultat 1:1

Nikako Bazel da se vrati u pobedničku formu. Poslednji put su slavili još krajem aprila, a sada nisu uspeli da nadigraju ni Grashoperse koji su sedmi na tabeli. Cirih je odavno obezbedio titulu u Švajcarskoj. Mogao je Bazel i da izgubi s obzirom da je bio u zaostatku sve do 84. minuta kada je Esposito izjednačio.

VIKING - STROMGODSET (tip 1, kvota 1,37) - rezultat 0:0

Iako se očekivala rutinska pobeda domaćina, meč je ostao obeležen rovovskom borbom u kojoj timovi nisu uspeli da dođu do velikih šansi. Na kraju meč bez golova koji je iznenadio mnoge.

TOTENHEM - ARSENAL (tip GG, kvota 1,68) - rezultat 3:0

Arsenal je u derbiju severnog londona imao juriš za potvrdu mesta u Ligi šampiona naredne sezone. Pobeda mu je garantovala elitu, bod je takođe bio poželjan, ali konjica Mikela Artete se raspala na novom Vajt Hart Lejnu pod plotunom Harija Kejna, a nogu je svom timu podmetnuo i Rob Holding. Posle njegova dva žuta kartona u razmaku od 26 do 33. minuta, gosti su do kraja utakmice mogli uglavnom da statiraju i da se trude da izbegnu najubedljiviji poraz od Totenhema u klupskoj istoriji - 3:0.

Opširnije OVDE


tagovi

rezzime dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara