Rezzime jučerašnjeg dana (četvrtak): Šamrok, Farani, Luksemburžani, Azeri i Moldavci pokvarili slavlje

Vreme čitanja: 4min | pet. 23.09.22. | 07:37

Pogledajte ko vam je doneo novac 22. septembra, a ko vas je prodao

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

ZAOKRUŽENO

BELGIJA – VELS (tip 1, kvota 1,42) – rezultat 2:1

Teško da u ovom trenutku postoji veća reprezentacija od koje praktično sve zavisi od jednog igrača, kao što je to slučaj sa Belgijom i fenomenalnim Kevinom de Brujneom. As Mančester Sitija je sam kreirao najvažnije trenutke u igri svoje reprezentacije u slavlju nad Velsom u Briselu, koji je omogućio reprezentaciji Roberta Martineza da se bori za prvo mesto na Johan Krojf Areni.

Opširnije OVDE.

FRANCUSKA – AUSTRIJA (tip 1, kvota 1,42) – rezultat 2:0

Ne može Francuska da odbrani tron u Ligi nacija - još pre ove pete runde izgubila je sve šanse da se nađe na završnom turniru - ali ne može tim takvog kvaliteta ni u drugu ligu evropskog fudbala! I dalje vladajući svetski šampion tukao je na Sen Deniju Austriju sa 2:0, upisao prvu pobedu u ovom ciklusu i pretekao današnjeg rivala na tabeli.

Opširnije OVDE.

POLJSKA – HOLANDIJA (tip 2, kvota 2,00) – rezultat 0:2

Holanđani su visok nivo igre održavali tokom čitavog toka takmičenja, dva boda su uspustili samo protiv Poljske na svom terenu, mada su se večeras odužili upravo ovom rivalu usred Varšave. Selekcija Luja van Gala demonstirala je fudbalsku jednostavnost i majstorstvo jednog dodira. Kod oba gola je u potpunom šoku ostavljena domaća odbrana, nakon serije duplih pasova koji su omućivali gostujućim igračima laganu egzekuciju pred golom potpuno nemoćnog Vojčeha Ščensnog.

Opširnije OVDE.

HRVATSKA – DANSKA (tip 1, kvota 2,60) – rezultat 2:1

Hrvati su ozbiljna reprezentacija, to su potvrdili po ko zna koji put. Uspeli su večeras da se izdignu iz vrlo teške situacije. Igrao se finiš utakmice kada je Kristijan Eriksen pravom bombom sa 20 i kusur metara zario loptu pod prečku Livakovićevog gola i izjednačio rezultat. Ali Zlatko Dalić praktično u istom trenutku povlači ključni potez. Iz igre vadi Matea Kovačića, jednog od takozvanih 'senatora', igrača stare garde, a na teren šalje nadolazećeg Lovra Majera koji rešava meč.

Opširnije OVDE.

LIHTENŠTAJN – ANDORA (tip 2, kvota 2,05) – rezultat 0:2

Lihtenštajn ni u najslabijoj diviziji Lige nacija ne može da nađe sebi ravnoga. Na pet utakmica nije osvojio niti jedan bod, večeras opet nije postigao gol. Andora je rutinski stigla do trijumfa. Rosas je otvorio domaćina na samom startu, protekla su tek četiri minuta, a novu pobedu Andore potvrdio je Servos.

PRECRTANO

SLOVAČKA – AZERBEJDŽAN (tip 1, kvota 1,50) – rezultat 1:2

Slovačka je nastavila sa razočarenjima pošto je na svom terenu izgubila i od Azerbejdžana. Iako je bivši Zvezdin fudbaler Erik Jirka izjednačio iz penala u 91. minutu, Azeri su slavili golom Hagverdija u 95. minutu.

Opširnije OVDE.

TURSKA – LUKSEMBURG (tip 1, kvota 1,27) – rezultat 3:3

Posle Grčke i Kazahstana, prvo mesto u grupi C divizije Lige nacija je osvojila i Turska. I time obezbedila mesto u plej-ofu za EP 2024. godine što nije zanemarljivo ako ne uspe u narednim kvalifikacijama. Ali Turci su do ovog rezultata došli znatno teže nego što se očekivalo pošto su se na svom terenu u Istanbulu jedva spasili poraza od Luksemburga.

Opširnije OVDE.

ŠELBURN – ŠAMROK (tip 2, kvota 1,85) – rezultat 0:0

Šamrok nije uspeo da potvrdi ulogu favorita protiv Šelburna, mada nije ni mogao da dođe do pobede s obzirom da nijedan od njegovih oisam udaraca ka protivničkom golu nije išao u okvir. Domaćin je bio defanzivno orjentisan, uspeo je da se odbrani i na kraju stigne do zasluženog boda.

LITVANIJA – FARSKA OSTRVA (tip 1, kvota 2,35) – rezultat 1:1

Litvanci su se nadali da bi mogli do prvog slavlja u Ligi nacija, ali ne samo da nisu uspeli u tome nego su dvadesetak minuta morali da jure prednost protivnika. Farani su poveli golom Jakupa Andresena u 22. minutu, dok je konačan rezultat utakmice postavio Vikintas Slivka u samom finišu prvog dela igre. Domaći su potom imali nešto više od igre, ali ne i mnogo šansi da dođu do preokreta.

LETONIJA – MOLDAVIJA (tip 1, kvota 1,75) – rezultat 1:2

Letonci su imali sve u svojim rukama, čak i nerešen rezultat im je garantovao prvo mesto i promociju u Ligu C, ali su Moldavci priredili iznenađenje u Rigi. Golovima Ravenka i Nokolaeskua gosti su stekli ogromnu prednost u prvom poluvremenu, a na putu ka pobedi ih nije omelo ni to što su domaći u 55. minutu smanjili rezultat preko Janisa Ikauenisa.


tagovi

rezzime dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara