Turci su uspeli ali sa Luksemburgom zaista više nema šale (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 22.09.22. | 22:43

Vatrenih 3:3 u Istanbulu

Posle Grčke i Kazahstana, prvo mesto u grupi C divizije Lige nacija je osvojila i Turska. I time obezbedila mesto u plej-ofu za EP 2024. godine što nije zanemarljivo ako ne uspe u narednim kvalifikacijama.

Ali Turci su do ovog rezultata došli znatno teže nego šđto se očekivalo pošto su se na svom terenu u Istanbulu jedva spasili poraza od Luksemburga – 3:3. Doduše, imali bi šansu i za popravni na Farskim Ostrvima u poslednjem kolu gde bi im bio dovoljan bod ali treba da se zabrinu posle večerašnje predstave.

Izabrane vesti

Turci su pobedili u sva četiri dosadašnja meča u grupi ali ih je Luksmbrug večeras stavio na ozbiljne muke i pokazao da definitivno nije više reprezentacija za potcenjivanje, da zaslužuje svoje mesto u C diviziji i da je odavno odmakao od poslednjeg ešalona evropskog fudbala u kojem je dugo godina bio sa Andorom, Lihtenštajnom, Maltom, San Marinom...

Luksemburžani danas imaju gomilu igrača iz nemačkih, holandskih, belgijskih, ruskih, austrijskih, francukih klubova i mogu da budu ozbiljna kost u grlu favoritima... Setimo se i da ih je i Srbija u prethodnim kvalifikacijama kao gost savladala tek golom Dušana Vlahovića u 68. minutu. Odavno Luksemburg više nije „liliputanac“ evropskog fudbala.

Gosti su Istanbul šokirali već u osmom minutu kada je Marvin Martins iz bečke Austrije zatresao mrežu posle sjajne duge lopte Unionovog golmana Morisa i užasne reakcije domaćeg levog beka Elmalija. Uspeli su Turci da se brzo vrate u meč i izjednače golom Undera iz penala koji je skrivio Šanso ali je Luksemburg u 37. minutu opet poveo.

Beograđanin Danel Sinani je iskoristio dobru asistenciju Borhesa Sančeza. Ali opet je Šano častio Undera i Turke izjednačenjem. Posle centrašuta Marseljovog krila je skrenuo loptu u svoju mrežu i vatreno prvo poluvreme je završeno 2:2.

U drugom delu se igralo nešto opreznije a Luksmeburg je poveo i po treći put. Žerson Rodrigez je pogodio u 69. minutu nakon što je jednom pukao levi bok turske odbrane.

Ipak, mladi Fenerbahčeov vezista Ismail Jukšek je u 87. minutu sjajnim udarcem sa 20 metara spasao Turke poraza i sprečio senzaciju u Istanbulu. Iako je i ovo senzacionalan rezultat jer su Luksemburžani iz tri šuta u okvir gola postigli tri gola i tri puta vodili protiv favorizovanog domaćina...

Turska ide u B diviziju Lige nacija, obezbedila je mesto u plej-ofu za odlazak na EURO, a i Luksemburžani mogu da budu zadovoljni jer su zadražli status u trećem rangu Lige nacija. U poslednju diviziju je ispala Litvanija koja je na svom terenu remizirala protiv Farskih Ostrva (1:1).

U drugoj grupi C divizije, Slovačka je nastavila sa razočarenjima pošto je na svom terenu izgubila i od Azerbejdžana – 1:2. Iako je bivši Zvezdin fudbaler Erik Jirka izjednačio iz penala u 91. minutu, Azeri su slavili golom Hagverdija u 95. minutu!


LIGA NACIJA (C DIVIZIJA) – 5. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Četvrtak

Grupa 1

Litvanija - Farska Ostrva 1:1 (1:1)

/Slivka 44 - Andreasen 22/

Turska - Luksemburg 3:3 (2:2)

/Under 16, Šano 39 autogol, Jukšek 87 - Martins 9, D. Sinani 37, Rodrigeš 69/

Grupa 3

Kazahstan - Belorusija 2:1 (1:1)

/Gabišev 29, Zajnutdinov - Savicki 45+3/

Slovačka - Azerbejdžan 1:2 (0:1)

/Jirka 90+1 penal - Dadašov 44, Hagverdi 90+5/




tagovi

Fudbalska reprezentacija Turskereprezentacija LuksemburgaLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara