Rezzime jučerašnjeg dana (nedelja): Lepo odrađen posao

Vreme čitanja: 3min | pon. 25.12.23. | 08:00

Pogledajte ko vam je doneo novac 24. decembra, a ko vas je prodao

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

ZAOKRUŽENO:

MADERVEL - RENDŽERS (tip 2, kvota 1,28) - rezultat 0:2

Perfektno igraju Policajci u decembru. Pobedili su na svih sedam utakmica ovog meseca, a sada je rutinski savladan pretposlednji tim Premijeršipa Madervel. Golove za Rendžers dali su Kiran Dauel četvrtom i Tod Kantvel 16. minutu. Tim sa Ajbroksa sada je drugoplasiran sa dva boda zaostatka za liderom Seltikom, s tim da je ekipa Brendana Rodžersa odigrala i utakmicu manje.

ZIRA - KARABAG (tip 2, kvota 1,40) - rezultat 0:1

Jasno je već sada da će Karabag osvojiti 11. titulu šampiona Azerbejdžana, a treću uzastopnu. Novi trijumf zabeležio je na gostovanju prvom pratiocu Ziri. Pobedu ekipi čuvenog Gurbana Gurbanova doneo je 27-godišnji Brazilac Žuninjo golom 30. minutu. Kako ima velikih 12 bodova prednosti u odnosu na Ziru, imaće Karabag dovoljno prostora da se posveti pripremi februarskog dvomeča protiv Brage u nokaut-fazi Ligi Evrope.

MAKABI PETAH TIKVA - MAKABI TEL AVIV (tip 2, kvota 1,30) - rezultat 1:2

Osvojio je Makabi iz Haife prethodne sezone predvođen Barakom Baharom titulu u izraelskom prvenstvu, a sada je imenjak iz Tel Aviva nameren da je vrati u svoje vittrine. Novi korak napravio je pobedom na gostovanju protiv Petah Tikve, a oba gola dao je Eran Zahavi, koji i u 37. godini pokazuje kakav je majstor. Makabi iz Tel Aviva sada ima šest bodova više od Makabija iz Haife. Petah Tikva koja je u Srbiji poznata po tome što je izbacila Partizan u kvalifikacijama za Kup UEFA 2005. godine trenutno je osma od 14 klubova u ligi.

HAPOEL HADERA - MAKABI HAIFA (tip 2, kvota 1,30) - rezultat 1:5

Uspeo je Makabi iz Haife da osvoji treću poziciju u grupi Lige Evrope i plasirao se u nokaut-fazu Lige konferencije. Igra na dva fronta ostavila je trag po bivši tim Baraka Bahara, pošto mu je imenjak iz Tel Aviva pobegao na šest bodova zaostatka. Moći će u naredna dva meseca da se fokusira na igre u domaćem prvenstvu, a to se osetilo već ove večeri ubedljivim trijumfom protiv Hapoel Hadere 5:1. U strelce su se upisali između ostalih Zvezdin dželat od prošle godine Frandzi Pijero i iskusni Lior Refaelov, bivši igrač Klub Briža, Antverpena, Anderlehta...

ASANTE KOTOKO - TAMALE (tip 1, kvota 1,38) - rezultat 1:0

Dok nestrpljivo iščekujemo 13. januar i početak Kupa afričkih nacija u Obali Slonaveče, na Crnom kontinentu još uvek se igraju klupski mečevi. U duelu Asante Kotoka, tima iz sredine tabele lige Gane i pretposlednjeg Tamalea, domaćin je trijumfovao s minimalnih 1:0, a gol za pobedu domaćih dao je igrač iz Ugande Stiven Mukvala iz jedanaesterca u 79. minutu.

AL VEHDA - AL RIJAD (tip 1, kvota 1,53) - rezultat 3:1

Tim grčkog stručnjaka Jorgosa Donisa trijumfovao je protiv Al Rijada u duelu 18. kola saudijskog prvenstva, a sve golove za domaćina dali su internacionalci. Ekipu iz prestonice načeo je marokanski reprezentativac Džavad El Jamik, a u strelce su se upisali i Australijanac Krejg Gudvin i Nigerijac Odion Igalo. Al Vehda je trenutno osma na tabeli, dok je Al Rijad u zoni ispadanja, na 16. mestu od 18 klubova u ligi.

PROMITEAS PATRAS - PANATINAIKOS (tip 2, kvota 1,17) - rezultat 54:69

Nastavio je Panatinaikos besprekornu seriju od starta grčkog prvenstva i upisao i 11. recku zadržavši maksimalan učinak. Gostovali su izabranici Ergina Atamana Promiteasu četiri dana pre nego što će odigrati evroligaški meč protiv Crvene zvezde u svojoj Oaki, ali uz ubedljiv trijumf, gosti su prkazali određeni nivo dekoncentracije - 54:69.

Opširnije OVDE

PRECRTANO:

SEPAHAN - ALUMINIJUM ARAK (tip 1, kvota 1,35) - 0:1

Nekada dugogodišnji pomoćnik u stručnim štabovima Žozea Murinja sada je trener petostrukog iranskog šampiona Sepahana. Doveden je u Isfahan sa jednim ciljem, da donese klubu prvu titulu državnog prvaka od 2015. godine. Bio je Sepahan sve do danas vodeći u iranskom prvenstvu, ali je nakon poraza od Aluminijum Araka ispustio lidersku poziciju. Esteglal je sada prvi i ima dva boda više, s tim da je Sephan odigrao meč manje.



tagovi

rezzime danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara