(©Reuters)
(©Reuters)

Rezzime jučerašnjeg dana (sreda): Nije moglo bez iznenađenja na startu kvalifikacija

Vreme čitanja: 5min | čet. 25.03.21. | 08:02

Pogledajte ko vam je doneo novac 24. marta, a ko vas je prodao

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

Evo kako ste prošli u sredu:

ZAOKRUŽENO

BELGIJA - VELS (tip 1, kvota 1,38) - rezultat 3:1

Čekali su, čekali Belgijanci i na kraju dočekali da serviraju osvetu Velšanima. Zlatna generacija, tim koji je projektovan da osvoji barem jedan veliki trijumf, zaustavljen je 2016. godine od Ostrvljana. Tada je Vels bio najprijatnije iznenađenje Prvenstva Evrope. Ali čuda se u fudbalu ne dešavaju tako često, niti kvalitetniji rival daje još jednu šansu autsajderu. Istina, Vels je poveo protiv Belgije, ali magičan pas Gereta Bejla ka Hariju Vilsonu za inicijalno vođstvo Zmajeva ražestilo je Belgijance. Tek da pokažu gde je kome mesto na lestvici evropskog fudbala. Na kraju je bilo 3:1 za Đavole. Moglo je i moralo mnogo više.

Opširnije OVDE.

SRBIJA - REPUBLIKA IRSKA (tip 1, kvota 1,75) - rezultat 3:2

Na debitantskoj utakmici na klupi reprezentacije Srbije Dragan Stojković je bacio kocku, uložio odmah svoj ugled i - pogodio. Orlovi su protiv Republike Irske istrčali u sastavu u kojem se ni oni nisu nadali, uz svo poštovanje svima bio je to kombinovani tim Srbije, koji se u jednom momentu zaljuljao iznad provalije, ali je našao put da u premijernom meču mundijalskih kvalifikacija osvoji tri boda - 3:2.

Opširnije OVDE.

MALTA - RUSIJA (tip 2, kvota 1,15) - rezultat 1:3

U okviru Grupe H pobedu je upisala i Rusija. Malta je pokazala zube na svom terenu, ali je razlika u kvalitetu ipak isplivala na površinu, pa je Zbornaja Komanda opravdala očekivanja i trijumfom otpočela kvalifikacije (3:1). Dobar otpor je selekcija Malte pružila protiv apsolutnog favorita. Skupo su prodali kožu, iako su posle 35 minuta igre imali dva gola zaostatka, a o tome najbolje govori podatak da su pet puta terali golmana moskovskog Dinama Antona Šunina da interveniše. Pokazali su da itekako mogu da se nadmeću sa kvalitetnijim protivnikom, gosti su za nijansu imali prednost u posedu (54:46 odsto), a čak su i uputili jedan udarac manje u okvir gola. Ipak, bili su daleko precizniji, pa su kvalifikacije otpočeli kako su i zacrtali: osvajanjem tri boda.

LETONIJA - CRNA GORA (tip 2, kvota 1,90) - rezultat 1:2

Na početku mundijalskih kvalifikacija Hrabri sokolovi su osvojili tri boda. Očekivano, protiv jednog od autsajdera Grupe G. Neočekivano, teško. Preokretom u baltičkoj državi ispod koje se potpisao špic Monaka Stevan Jovetić – 2:1. Najpre zbog poteza kao na malom fudbalu, kad je jednog defanzivca domaćeg tima fintom naterao da napravi špagu, potom i egzekucije u rašlje sedam minuta pre kraja. Nekad ne postoje reči. Samo video zapis da ilustruje Jovetićevo umeće. Zato uživajte klikom na link OVDE.

ESTONIJA - ČEŠKA (tip 2, kvota 1,07) - rezultat 2:6

Deluje da će najveći rival Belgiji u borbi za prvo mesto biti Češka. Očekivalo se da reprezentacija Češke slavi u Estoniji, ali malo ko je očekivao da će to uraditi na ovakav način. Dominantan, čisto da se pošalje preteća poruka rivalima na predstojećem Prvenstvu Evrope. I pored ranog vođstva Estonije, na kraju je bilo 2:6. Blistao je vezista Vest Hema i nesumnjivo velika zvezda letnjeg prelaznog roka Tomaš Souček. Nekadašnji član Slavije iz Praga je tri puta pogađao mrežu Estonije. Već na poluvremenu Češka je imala prednost od tri gola. Ali nije smanjivala gas.

Opširnije OVDE.

GIBRALTAR - NORVEŠKA (tip 2, kvota 1,02) - rezultat 0:3

Pogledom na krajnji rezultat reklo bi se rutinski. I jesu Norvežani dominirali protiv Gibraltara, imali 27 udaraca ka golu, 77 odsto lopte, dok domaća selekcija nijednom nije ugrozila rivala, ali je reprezentacija Stolea Solbakena do vođstva stigla tek u 43. minutu kada je i prelomila susret u svoju korist. Ubrzo, dva minuta kasnije, postigla je i drugi, da bi uoči isteka sat vremena igre otklonila svaku sumnju oko pitanja pobednika.

PORTUGAL - AZERBEJDŽAN (tip 1, kvota 1,05) - rezultat 1:0

Teško da bi reprezentacija Portugalije mogla da ponovi još jedan meč sa ovoliko udaraca ka protivničkom golu i da ne postigne nijedan gol, ali na kraju taj postignuti gol nije bio ni neophodan selekciji Fernanda Santosa da dođe do planiranih bodova na otvaranju kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru. Sopstvenu mrežu pogodili su reprezentativci Azerbejdžana, nakon konfuzne situacije u 37. minutu, kada je golman Magomedalijev prilikom pokušaja da boksuje loptu u leđa pogodio nesrećnog Maksima Medvedeva i lopta je završila u gostujućoj mreži - 1:0 (0:0).

Opširnije OVDE.

PRECRTANO

FRANCUSKA - UKRAJINA (tip 1, kvota 1,35) - rezultat 1:1

Za iznenađnje večeri pobrinula se selekcija Ukrajine. Ako se to uopšte može nazvati iznenđenje uzimajući u obzir Ševčenkove rezultate kao selektora. Kako bilo nekadašnja sovjetska republika je odnela bod iz Pariza (1:1) i najavila borbu za prvo mesto sa Francuzima. Zanimljivo je da Ukrajinci nisu imali šut u okvir gola. Tačnije, posle udarca Matijavenka lopta je pogodila Kimbemba i završila u mreži. Taj pogodak ne baca senku na rezultat Ukrajine, i činjenicu da su odigrali vrlo dobar meč protiv jedne od najboljih selekcija na svetu. Francuzima nije pomoglo ni to što su imali sve u svojim rukama. Posebno posle majstorije Grizmana, kada je preciznom dijagonalom pogodio suprotan ugao.

SLOVENIJA - HRVATSKA (tip 2, kvota 1,87) - rezultat 1:0

Na samom startu kvalifikacija veliko iznenađenje, a priredili su ga fudbaleri Slovenije. Slavili su na stadionu Stožice u Ljubljani protiv ekipe koja je pre tri godine igrala finale Mundijala u Rusiji, selekcije Hrvatske (1:0). Na najbolji mogući način su tako otvorili kvalifikacije i naterali favorita da se "vadi" u nastavku borbe za plasman na planetarnu smotru.

Opširnije OVDE.

KIPAR - SLOVAČKA (tip 2, kvota 1,90) - rezultat 0:0

Iznenađenje na Kipru! Domaća selekcija uspela je da odigra bez golova sa Slovačkom i osvoji veliki bod na startu kvalifikacija. Kiprani su u drugom poluvremenu čak pokazali i veću želju za trijumfom, ali do njega nisu uspeli da dođu. Bilo kako bilo, za selekciju koja je prošle godine završila na poslednjem mestu divizije C Lige nacija, i ovo je veliki rezultat.


tagovi

klađenje rezzime tipovanjarezzime dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara