Prirodan spoj: Lopta kod Jovetića, lopta u mreži (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.03.21. | 23:08

Dva gola kapitena za preokret Crne Gore u Letoniji

Poezija. To kad Stevan Jovetić ima loptu u nogama ni Petar Petrović Njegoš u naletu inspiracije ne bi dočarao. Lepota fudbala. Doživljaj za sva čula. Još kad je zdrav, a poslednjih godina su ga mučile povrede, deluje kao napadač sposoban da probije svaku odbranu. Letonija ni po jednom parametru nije merilo njegove vrednosti, ali su golovi kojima je pokorio Rigu potvrda da je klasa kakvu Crna Gora nije imala od vremena Dejana Savićevića.

Na početku mundijalskih kvalifikacija Hrabri sokolovi su osvojili tri boda. Očekivano, protiv jednog od autsajdera Grupe G. Neočekivano, teško. Preokretom u baltičkoj državi ispod koje se potpisao špic Monaka – 2:1.

Izabrane vesti

Najpre zbog poteza kao na malom fudbalu, kad je jednog defanzivca domaćeg tima fintom naterao da napravi špagu, potom i egzekucije u rašlje sedam minuta pre kraja. Nekad ne postoje reči. Samo video zapis da ilustruje Jovetićevo umeće. Uživajte...

Ukupno 29 golova kraj Stevanovog imena za reprezentaciju. I siguran prvi korak u društvu Turaka, Holanđana (domaćin u Istanbulu slavio 4:2), te Norveške koja je lagano dobila Gibraltar (3:0). A baš te dve selekcije biće naredni rivali tima Miodraga Radulovića u martovskom ciklusu.

Novi selektor je u Rigi sastavio izuzetno ofanzivan tim, počeo sa novajlijom Urošem Đurđevićem u špicu, iza njega postavio Jovetića, koji je pored golova pravio dar-mar odbrani Letonaca, po bokovima su pretili Sead Hakšabanović i Igor Ivanovića i sve je to dobro delovalo kad je igra u pitanju, bez obzira što je domaćin prvi zapretio.

Sastav sa čak šest što bivših, što aktuelnih fudbalera Partizana, demonstrirao je razliku u klasi, mogao i ranije da reši pitanje pobednika. No, sve dok ima zdravog Stevana Jovetića može da računa na pesmu. I bodove.

KVALIFIKACIJE ZA PRVENSTVO SVETA

GRUPA G

Turska - Holandija 4:2 (2:0)

/Jilmaz 15, 34pen, 81, Čalhanoglu 52 - Klasen 75, De Jong 76/

Letonija – Crna Gora 1:2 (1:1)

/Ikaunieks 40 – Jovetić 41, 83/

Gibraltar – Norveška 0:3 (0:2)

/Serlot 43, Torstved 45, Svenson 57/



tagovi

Stevan Jovetićreprezentacija Crne Gorekvalifikacije za prvenstvo svetaKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara