Bejlova magija naljutila zlatne belgijske dečake! Kimbembe ukopao Francuze (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.03.21. | 23:19

Česi brutalni u Estoniji, Bosna izvukla bod u Finskoj

Čekali su, čekali Belgijanci i na kraju dočekali da serviraju osvetu Velšanima. Zlatna generacija, tim koji je projektovan da osvoji barem jedan veliki trijumf, zaustavljen je 2016. godine od Ostrvljana. Tada je Vels bio najprijatnije iznenađenje Prvenstva Evrope. Ali čuda se u fudbalu ne dešavaju tako često, niti kvalitetniji rival daje još jednu šansu autsajderu. Istina, Vels je poveo protiv Belgije, ali magičan pas Gereta Bejla ka Hariju Vilsonu za inicijalno vođstvo Zmajeva ražestilo je Belgijance. Tek da pokažu gde je kome mesto na lestvici evropskog fudbala. Na kraju je bilo 3:1 za Đavole. Moglo je i moralo mnogo više.

Frustraciju izazvanu lošom sezonom u Totenhemu, i svemu onome što ga prati poslednjih godina, Geret Bejl je pokušao da transformiše u pozitivu koja će vući Vels ka novom čudu. I uspeo je u tome nekada jedan od najboljih ofanzivaca sveta. U ranoj fazi meča Geret Bejl se igrao sa odbranom Belgije, brutalnim dodavanjima cepao linije tima rivala. I na kraju asistirao Vilsonu za vodeći pogodak.

Izabrane vesti


Međutim, nije imao Vels junaka koji će u stopu pratiti Gereta Bejla. Posle vođstva Velsa, Belgija je ubacila u brzinu više i čini se došla do preokreta rutinski, Bez mnogo potrošnje energije.

Prvo je De Brujne odličnim udarcem sa 20 metara izjednačio rezultat, da bi samo četiri minuta kasnije Torgan Azar na drugoj stativi dočekao centaršut Menija i postigao još jedan pogodak.

Ostatak meča aposlutno je pripao Belgiji. Imali su veći posed lopte, mnogo šansi, a tačku je stavio Lukaku pogotkom iz penala.

Deluje da će najveći rival Belgiji u borbi za prvo mesto biti Češka. Očekivalo se da reprezentacija Češke slavi u Estoniji, ali malo ko je očekivao da će to uraditi na ovakav način. Dominantan, čisto da se pošalje preteća poruka rivalima na predstojećem Prvenstvu Evrope. I pored ranog vođstva Estonije, na kraju je bilo 2:6.

Blistao je vezista Vest Hema i nesumnjivo velika zvezda letnjeg prelaznog roka Tomaš Souček. Nekadašnji član Slavije iz Praga je tri puta pogađao mrežu Estonije.

Već na poluvremenu Češka je imala prednost od tri gola. Ali nije smanjivala gas.

Za iznenađnje večeri pobrinula se selekcija Ukrajine. Ako se to uopšte može nazvati iznenđenje uzimajući u obzir Ševčenkove rezultate kao selektora. Kako bilo nekadašnja sovjetska republika je odnela bod iz Pariza (1:1) i najavila borbu za prvo mesto sa Francuzima. Zanimljivo je da Ukrajinci nisu imali šut u okvir gola. Tačnije, posle udarca Matijavenka lopta je pogodila Kimbemba i završila u mreži. Taj podak ne baca senku na rezultat Ukrajine, i činjenicu da su odigrali vrlo dobar meč protiv jedne od najboljih selekcija na svetu. Francuzima nije pomoglo ni to što su imali sve u svojim rukama. Posebno posle majstorije Grizmana, kada je preciznom dijagonalom pogodio suprotan ugao.

Deluje da će grupa D biti vrlo zanimljiva. Posebno što je i drugi meč između Finske i Bosne završen remijem (2:2). Sve bitno desilo se u drugom poluvremenu.

Pjanić je promašio penal, ali je natrčao na odbijenu loptu i doveo Zmajeve u vođstvo. Finska je tada krenula ofanzivnije, i preokrenula rezultat zahvaljujući Temu Pukiju. I sve je navodilo na stranu Finske, ali je nekadašnji vezista Vojvodine Miroslav Stevanović odlično reagovao na asistenciju Edina Džeka i postavio konačan rezultat – 2:2.

 

 GRUPA D

Francuska - Ukrajina 1:1 (1:0)

/Grizman 19 - Kimpembe 57 ag/

Finska - Bosna i Hercegovina 2:2 (0:0)

/Puki 58 i 77 - Pjanić 55, Stevanović 84/

GRUPA E

Belgija- Vels 3:1 (2:1)

/De Bruje 22, Azar 27, Lukaku 73 - Vilson 10/

Estonija - Češka 2:6 (1:4)

/Sapinen 12, Anier 86- Šik 18, Barak 27, Souček 32, 43 i 48, Jankto 56/



tagovi

Geret BejlKevin de BrujneMiroslav StevanovićTemu Puki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara