Mihailo Ristić (©A Bola)
Mihailo Ristić (©A Bola)

Ristić sleteo u Lisabon, pregledi pa trogodišnji ugovor s Benfikom

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.05.22. | 10:02

Kreće remont Rodžera Šmita

Novi trener, nova i ekipa. Rodžer Šmit, dojučerašnji trener PSV-a, dobio je i drugo pojačanje u Benfiki. Mihailo Ristić je sinoć sleteo na aerodrom “Umberto Delgato” u Lisabonu na lekarske preglede pred potpisivanje trogodišnjeg ugovora sa Orlovima.

Ristić u Benfiku stiže kao slobodan igrač pošto mu je istekao ugovor s Monpeljeom u kome je bio standardan u protekle tri i po sezone.

Izabrane vesti

U Lisabonu bi trebalo da nadomesti izvestan odlazak levog beka Aleksa Grimalda, koji bi mogao nazad u Barselonu. Međutim, neće Ristić jedini konkurisati za tu poziciju u timu pošto se očekuje da portugalski velikan dovede još jednog levog beka. Mladi Sandro Kruz je svakako tu kao rezervna opcija, pominjala se i mogućnost da se kupi Hetafeov Urugvajac Matijas Olivera.

Ristić je pak bio prvi Benfikin pik, samo je trebalo ubediti ga da izabere Luž pored ostalih ponuda, a prema informacijama portugalskih medija raspitivali su se i Olimpijakos, Olimpik Marselj, dva španska kluba i jedan nemački. I Monpelje je hteo da zadrži 26-godišnjeg fudbalera, ali finansijski nije mogao da parira ostalima.

Podsetimo, Šmit je prvo doveo 190 centimetara visokog hrvatskog napadača Petra Musu za koga je Boavisti plaćeno 5.000.000 evra. Velika želja je i David Neres, koji je prošlog januara doneo pogrešno odluku da za 12.000.000 evra pređe u Šahtjor. Zbog rata nije ni zaigrao za ukrajinski tim.

S druge strane, očekuje se da klub napuste Andre Almeida, Adel Tarabt i Haris Seferović, koji nisu u planovima novog šefa struke.

Ristić jeste. I zato ugovor do 2025. Biće ozvaničeno uskoro.



tagovi

Mihailo RistićLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara