(©Reuters)
(©Reuters)

Roma poručila da Murinjo ne može na dve stolice

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.12.22. | 13:47

Ako će da bude selektor Portugalije, mora da se plati obeštećenje

Odlazak Fernanda Santosa, čoveka koji je od Portugalije napravio prvaka Evrope i pobednika prve Lige nacija, otvorio je prostor za licitacije ko bi mogao da bude naredni strateg Navigatora.

Kako to obično biva, pogled je odmah uperen ka Žozeu Murinju, koji je ranije govorio da će jednog dana biti selektor Portugalije, ali tamo pred kraj trenerske karijere.

Izabrane vesti

Prilika mu se sada ukazuje, jer je klupa upražnjena, ali ne pita se samo Žoze, jer je pod ugovorom sa Romom. A, u Rimu, gde je eksplodirala poseta na utakmicama Vučice otkako je Murinjo trener, ne žele ni da čuju za opciju da ode iz kluba.

Kako piše Gazeta delo Sport, za sada nije bilo ni kontakata između Fudbalskog saveza Portugalije i Rome. Uostalom, Santos je tek juče zvanično dobio otkaz. Međutim, sa Olimpika svakako poručuju da opcija koja se stidljivo pominje kroz štampu, da Murinjo bude u isto vreme i trener Vučice i selektor reprezentacije ne dolazi u obzir. Dovoljno posla Posebni ima u taboru Rome da ne postoji mogućnost da ga prepolovi i deo posveti Navigatorima.

Naravno, postoji opcija da Murinjo dođe i kaže da želi da bude samo selektor Portugalije, ali u tom slučaju u Romi očekuju da dobiju obeštećenje za njegov odlazak. Odnosno, da Portugalci plate za njegovu slobodu.

Mada, sve je to račun bez krčmara, jer nigde za sada ni nema naznaka da je Murinjo zainteresovan da se povuče iz klupskog fudbala i preseli se na selektorsku poziciju.


tagovi

Žoze MurinjoRomareprezentacija Portugala

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara