Olivije Žiru (Reuters)
Olivije Žiru (Reuters)

Sad je panika u Milanu: Osimen se vraća, Žiru pod rizikom

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.04.23. | 11:54

Rosoneri strepe pred Napulj

Točak se okrenuo, sada Milan strepi pred četvrtfinale sa Napolijem iako iz prvog meča ima minimalnu prednost.

Rosoneri su dobili dva okršaja sa Napolitancima u prethodnih 20 dana, nisu primili gol ali je Napoli bio lišen usluga najboljjeg strelca Viktora Osimena. Sada stižu ohrabrujući signali da se Nigerijac oporavio od povrede i da će zauzeti mesto u timu u revanšu. Ne treba trošiti reči koliko bi to značilo za tim Lučana Spaletija. Pogotovo što je rezervni špic Đovani Simeone povređen. Podsetimo, Napolijev veliki hendikep su suspenzije motora ekipa Zamba Angize i komandanta odbrane Kima.

Izabrane vesti

Ohrabrujuća vest je da je palo i primirje između predsednika kluba Aurelija De Laurentisa i vođa navijača, popularnih ultrasa. Oni su bojktovali prethodne mečeve jer se nisu slagali sa cenama i prodajom ulaznica. Javna tajna na jugu Italije da je reč o kriminalnim tipovima koje sport ne zanima i da su tu iz lične koristi. Godinama su imali tapiju na prodaju karata prethodnih godina i obogatili se zarađujući na prodaji ulaznica pravim navijačima. Ali De Laurentis je pristao na „pakt sa đavolom“ jer Napoli se nalazi pred istorijskom šansom da zaigra u polufinalu Lige šampiona i svaka moguća pomoć mu je potrebna.

Sa druge strane, Milan ima razloga za brigu iako je pobedio prvi meč. I iako je u prvenstvu protutnjao kroz Napulj pobedom 4:0. Pre svega, problem je povreda Olivijea Žirua, jedinog pravog centarfora u ekipi. Francuza muči Ahilova tetiva i pod znakom je pitanja za revanš. Pioli nema zamenu za njega. Ibrahimović nije registrovan za Ligu šampiona, Origi je promašaj, a Rebić potpuno van forme. Ozbilajn problem za Milan...

Rosoneri su sve karte bacili na Ligu šampiona. Taman kada je klub krenuo putem finansijske stabilizacije, ozbiljno rizikuju da ostanu bez plasmana u Ligu šampiona naredne sezone zbog ove. A to bi bio težak finansijski udarac. Stefano Pioli je minulog vikenda protiv Bolonje praktično izveo B tim i Milan je upisao još jedan kiks. Ali ako prođu Napoli, Rosoneri će imati još šansi u prvenstvu da nadoknade prethodne kikseve i uhvate voz za Ligu šampiona. A pride će od polufinala i eventualnog finala inkasirati veliki novac koji nije bio ni u najhrabrijim projekcijama. Teško je proceniti šta bi trebalo da bude važnije. Liga šampiona ili prvenstvo...

Ali na kraju bi mogli da ostanu bez oboje što bi bio veliki neuspeh iako su plasmanom u četvrtfinale nadmašili očekivanja pre početka sezone.


tagovi

Viktor OsimenOlivije Žiru

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara