Konor Bredli slavi svoj prvi gol za Liverpul (@Reuters)
Konor Bredli slavi svoj prvi gol za Liverpul (@Reuters)

Šampionska energija na Enfildu: Čelsi bez ikakvih šansi, Petrović sprečio veću bruku (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 31.01.24. | 23:13

Srpski golman imao šest odbrana samo u prvom poluvremenu

Šokirao je mnoge Jirgen Klop najavom odlaska iz Liverpula po završetku sezone, ali su njegove reči motivisale ekipu da pojača gas u šampionskoj trci sa Mančester Sitijem i Arsenalom. U prvoj utakmici nakon trenerovog intervjua pregažen je Norič u FA kupu sa 5:2, da bi večeras Redsi bili bolji i od Čelsija - 4:1 (2:0).

Prvi put nakon čak sedam uzastopnih remija u međusobnim okršajima (neračunajući penale u kup utakmicama) neki od ova dva tima uspeo je da pobedi. A, moglo je da bude još ubedljivije da Đorđe Petrović nije imao nekoliko sjajnih intervencija u prvom poluvremenu. Ili da Darvin Nunjez nije čak četiri puta pogodio okvir gola.

Izabrane vesti

Iako četiri puta savladan, od Dijoga Žote u 23, mladog Konora Bredlija u 39, Dominika Soboslaja u 65. i Luisa Dijaza u 79. minutu, Srbin je bio najbolji akter gostujućeg sastava na Enfildu. Imao je šest odbrana samo u prvom delu utakmice, ali i sreću da Darvin Nunjez u nadoknadi iz penala pogodi stativu.

Potpuno razbijen bio je Čelsi u prvih 45 minuta, plus dodatnih šest, čemu svedoči podatak da su prvi šut ka protivničkom golu Plavci uputili tek u nadoknadi. Bio je to pokušaj Enca Fernandeza da sa velike udaljenosti iznenadi Alisona, ali je Brazilac bio koncentrisan i dobro postavljen, te nije imao težak zadatak da sačuva mrežu netaknutom.

Mnogo više problema imao je Petrović na drugoj strani. Maestralno je intervenisao na šuteve Nunjeza i Kurtisa Džonsa kada su gađali dalju stranu, ali je nemoćan bio na udarac 20-godišnjeg Konora Bredlija, kojim je desni bek iz Severne Irske stigao do svog prvenca u A timu Liverpula. Veče koje će zauvek pamtiti upotpunio je sa dve asistencije i najavio da će biti ozbiljna konkurencija Trentu Aleksander-Arnoldu. Možda čak i pogurati njegov odlazak sa Enfilda, naravno, za velike pare.

Pre Bredlijevog gola, Petrović je ostavljen na mukama posle prodora Dioga Žota. Vešto se Portugalac provukao između zbunjenih Tijaga Silve i Benoe Badijšila.

U 86 utakmica zaredom Liverpul je pobedio na svom stadionu ako je imao vođstvo na poluvremenu, a večeras je taj niz nastavljen. Kao i Čelsijev negativan da prima minimum dva gola na premijerligaškim gostovanjima. On sada glasi sedam uzastopnih utakmica u kojima je londonski klub uspeo da savlada Luton sa 3:2, dok su ostalo sve bili porazi (Njukasl, Mančester Junajted, Everton, Vulverhempton i sada Liverpul).

Po povratku sa odmora Maurisio Poketino je probao da prodrma ekipu uvođenjem Mudrika, Enkunkua i Gusta umesto Maduekea, Galagera i Čilvela. Donekle je uspeo u svojoj zamisli pošto je Enkunku u 71. minutu uspeo da matira Alisona, ali je prethodno Soboslaji povećao prednost Liverpula na tri gola, a tu razliku kasnije je vratio Luis Dijaz. Mađar je pogodio glavom, a Kolumbijac nakon što ga je Nunjez spojio sa golom, ali i zahvaljujući dezorjentisanom Badijašilu.

Ne bi trebalo da ti pogoci pokvare sliku o partiji srpskog golmana, koji je na kraju imao 13 uspešnih intervencija. Sa igrom saigrača u odbrani kao danas, teško da bi neko bio uspešniji...

U 74. minutu, pri vođstvu Liverpula 3:1, gosti su tražili penal zbog starta Van Dajka na Enkunkua. Možda je i trebalo da ga dobiju, ali teško da bi to promenilo konačan ishod meča. Liverpulovi fudbaleri rešeni su da se od Jirgena Klopa oproste sa šampionskim peharom i po igrama u poslednje dve utakmice, ili prve dve od kada je obelodanjeno da Nemac odlazi, deluju nezustavljivo.

PREMIJER LIGA - 22. KOLO

Utorak

Notingem Forest - Arsenal 1:2 (0:0)

/Avonji 89 - Žezus 65, Saka 72/

Fulam - Everton 0:0

Luton - Brajton 4:0 (3:0)

/Adebajo 1, 42, 56, Ogbene 3/

Kristal Palas - Šefild 3:2 (2:2)

/Eze 17, 27, Olise 67 – Brereton Dijaz 1, Mekati 20/

Aston Vila - Njukasl 1:3 (0:2)

/Votkins 71 – Šar 32, 36, Moreno 52ag/

Sreda

Mančester Siti - Barnli 3:1 (2:0)

/Alvarez 16, 22, Rodri 46 - Al Dahil 90+1/

Totenhem - Brentford 3:2 (0:1)

/Udogi 48, Džonson 49, Rišarlison 56 - Mope 15, Toni 67/

Liverpul - Čelsi 4:1 (2:0)

/Žota 23, Bredli 39, Soboslaj 65, Dijaz 79 - Enkunku 71/

Četvrtak

20.30: (2,50) Vest Hem (3,50) Bornmut (2,95)

21.15: (2,85) Vulverhempton (3,50) Mančester Junajted (2,55)

***kvote su podložne promenama



tagovi

LiverpulČelsiPremijer liga

Obaveštavaj me

Liverpul
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara