(©AFP)
(©AFP)

Saša Ilić ne da tron! CSKA bolji od imenjaka iz grada

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.03.23. | 17:54

Sofijski derbi pripao timu srpskog stručnjaka – 1:0

Za Sofiju to je više od gradskog derbija. To je okršaj lica i naličja, kluba i njegovog odraza u ogladalu. Jer, navijači CSKA Sofije i CSKA 1948 Sofije još ratuju koji je klub „pravi“.

Ali, oba su ove sezone u samom vrhu tabele. CSKA Sofija je na prvoj poziciji, predvođen Sašom Ilićem sa klupe, dok su drugi Armejci iz glavnog grada na poziciji broj tri. I danas su igrali taj veliki derbi, u kojem je kao gost slavila ekipa srpskog stručnjaka – 1:0.

Izabrane vesti

CSKA iz Sofije je ostvario veliki trijumf, jer je sačuvao razmak od četiri boda u odnosu na šampiona Ludogoreca, kojeg su danas minuti delili od novog kiksa i to na svom terenu. Ipak, Saša Ilić, koji je zbog suspenzije i ovu utakmicu gledao s tribina, a ekipu vodio njegov pomoćnik Veličko Kaplanović, ima dovoljno razloga za zadovoljstvo.

Očekivano je bio tvrd meč, bez mnogo šansi. Uostalom, tako Ilićev CSKA igra od početka sezone. Često se dešavalo da statistički bude slabiji od rivala, a da dobije utakmicu. Ovog puta, istina, nije bilo tako, domaći CSKA je imao nekoliko šuteva na gol, ali samo jedan u okvir, za razliku od gostiju koji su stvorili više prilika.

A, trenutak odluke desio se u 66. minutu, kada je najbolji igrač ekipe Nazon asistirao Hajncu za pogodak. To mu je prvi otkako je došao u CSKA. I taj rezultat je ostao na semaforu do kraja...




tagovi

CSKA SofijaSaša IlićBugarska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara