Megvajer i Sautgejt (Reuters)
Megvajer i Sautgejt (Reuters)

Sautgejt brani Megvajera: Moramo da stanemo uz najbolje i iskusne, ekipa tražila sastanak bez mog prisustva

Vreme čitanja: 3min | uto. 27.09.22. | 02:38

"Znam da će se svi fokusirati na Harija, ali on je imao neke veoma važne poteze u ove dve utakmice", rekao je selektor Engleske

Eriku Ten Hagu su brzo dojadile gluposti i kiksevi Harija Megvajera u Mančester Junajtedu te ga je posle uvodna dva poraza u Premijer ligi brže, bolje zakucao za klupu. Geret Sautgejt ga još toleriše, čak je i bolećiv prema korpulentnom štoperu iz čije je igre, uprkos večerašnje dve evidentne greške protiv Nemaca koje su dovele do primljenih golova, uspeo da izvuče pozitivne detalje.

Na konferenciji za medije posle remija 3:3 na Vembliju, novinari su ga odmah izbombardovali pitanjima usmerenim na to hoće li se oslanjati na iskusnije fudbalere kojima veruje, aludirajući upravo na Megvajera.

Izabrane vesti

"To uvek predstavlja izazov, posebno oslanjajući se na to koliko su (malo) fudbala igrali u poslednje vreme. Znam da će se svi fokusirati na Harija, ali on je imao neke veoma važne intervencije u ove dve utakmice. Luk je drugi primer igrača koji je izvanredan... Šta treba da radimo, da ga ne zovemo u tim jer ne igra mnogo u klubu ili da izaberemo igrača koji može da pruži ono što ste videli večeras", zapitao se Sautgejt i nastavio: "Ovo će svakako intenzivirati debatu, ali u ovakvim trenucima moramo da podržimo naše najbolje i najiskusnije igrače, osim ukoliko nismo u situaciji da baš nikako ne možemo da ih pozovemo u tim."

Nakon što je selekcija Gordog Albiona prvi put posle 29 godina vezala šest utakmica bez pobede, jasno je da će svaki naredni Sautgejtov korak biti pod lupom i da će verovatno eliminacija njegovih pulena pre polufinala predstojećeg Svetskog prvenstva u Kataru verovatno značiti i zahvalnicu Fudbalskog saveza Engleske pre kraja ugovora koji ističe poslednjeg dana 2024. godine.

Tri primljena gola kod kuće u poslednjoj proveri pred mundijal nikako ne predstavljaju obećavajući signal, ali Sautgejt deluje poprilično konzervativno i čini se da neće praviti nikakve drastične promene kada je reč o defanzivnoj liniji tima.

"Ne mislim da je sistem odgovoran za bilo koji od primljenih golova. Mislim da je to jasno. Bili smo pomalo naivni u kontri rivala kod drugog gola, a prvi i treći su rezultat individualnih grešaka. Na kraju mogu da kažem da sam zadovoljan opasnošću kojom je rival bio izložen pod našim napadima. Ljudi će imati različita mišljenja, ali mislim da je ovo najbolji sistem i način na koji možemo da igramo."

Svestan je i da dobar deo javnosti možda neće biti oduševljen potezima koje vuče i koje će vući...

"Moram da prihvatim da će biti mnogo buke oko indivudalnih i timskih izbora, ali ako će uticati na mene da budem bez karaktera i nedosledan i da nam smanji šanse da pobeđujemo, sve što radim bilo bi besmisleno. Igrači su posvećeni ideji i znaju da ćemo se sve bolje osećati što više budemo igrali. Video sam pozitivne signale u ove dve utakmice."

Priznao je selektor Gordog Albiona novinarima i da su mu timske glavešine zatražile dozvolu da organizuju sastanak kojem on neće prisustvovati i da je centralna tema bila loša forma u kojoj se nalaze.

"Pitali su da li mogu da održe sastanak na kojem će biti samo fudbaleri. Za mene je to pozitivan znak. U nekim klubovima to nije dobra stvar, ali razgovarali su o tome šta žele da urade sa mnom. Najbolji timovi imaju jezgro igrača koji vode glavnu reč. Kada jedete ili imate tretmane recimo, članovi stručnog štaba ne mogu da budu prisutni i to je jedan od primera kako stvari funkcionišu unutar samog igračkog kadra. Pravi test timskog duha dolazi onda kada se pojave nevolje. Mnogo je važnije voditi teške razgovore", zaključio je Sautgejt.


tagovi

reprezentacija EngleskeHari MegvajerGaret Sautgejt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara